Den 12. april er der rejsegilde på Alsik-hotellet

11. april 2018 Erhverv

Med Alsik-hotellet tager Bitten & Mads Clausens Fond sammen med PFA Pension det hidtil største skridt i realiseringen af stjernearkitekten Frank Gehrys masterplan, der transformerer Sønderborgs gamle industrihavn til en bydel med enestående arkitektur.

Den 12. april er der rejsegilde.

En arkitektonisk kæmpe har rejst sig på Als

Med sine 70 meter fordelt på 19 etager har Sønderborgs nye vartegn, Alsik, nået toppen og rager op over Nordeuropa i mere end én forstand. Alsik bliver regionens største fire-stjernede konference- og forretningshotel med Danmarks største spa- og wellnessområde på 4.500 kvadratmeter.

Hotellet opføres af PFA Pension og Bitten & Mads Clausens Fond, ejerfonden bag Danfoss A/S, og er tegnet af Henning Larsen Architects, der blandt andet står bag Operaen i København. Rejsegildet på Alsik finder sted 12. april og markerer det hidtil største skridt i realiseringen af den masterplan, som den amerikanske arkitekt Frank Gehry udarbejdede i 2006 for transformationen af Sønderborgs gamle industrihavn til en ny bydel med enestående arkitektur.

Masterplanen blev sat i værk i 2009, og på under ti år er langt hovedparten af projekterne realiseret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bydelen har endda fået sit helt eget navn: Byens Havn.

”Det er en stor glæde, at vi med Alsik kan være med at skrive et nyt kapitel i Sønderborgs lange historie. Alsik vil åbne havnen op, skabe liv ved vandet og samtidig byde på en enestående udsigt, hvor man fra en udsigtsetage, 64 meter over havet, vil kunne se hvordan Alssund, skråningerne og landskabet omkranser Sønderborg. Som arkitekt har det været dybt inspirerende, at visionen bag Alsik og havneområdet generelt emmer af regional dedikation og skabertrang til at udvikle Sønderborg,” siger Louis Becker, arkitekten bag byggeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spadestikket den 13. november 2015.

“Med hotelprojektet viser vi, at vi sammen med kommunen – og PFA som medinvestor – har styrken og viljen til at sætte Als og Sønderborg på landkortet,” siger Peter Mads Clausen, formand for Bitten & Mads Clausens Fond, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første spadestik til hotellet blev taget 13. november 2015,

Alsik åbner efter planen i marts 2019.

Fakta

Alsik har nået sin fulde højde, sidste etage færdiggøres netop nu. Hoteltårnet står dermed 70 meter fordelt på 19 etager inklusive stueetage. Under jorden er der yderligere en fuld etage.

Alsik bliver det første RIMC Hotel i Danmark. Den tyske kæde tæller flere end 50 hoteller i 12 lande. Direktør for

Alsik bliver Irmela Heinsius, der har 30 års erfaring fra den international hotelbranche.

Med Alsik sker der op mod en fordobling af hotelkapaciteten i Sønderborg.

Der planlægges et åbent hus-arrangement for alle interesserede i sensommeren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...