Den 5. september flages der for alle udsendte og tidligere udsendte

Flagdag 2019. Foto: Ole Kæhler
Flagdag 2019. Foto: Ole Kæhler
26. august 2022 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I Sønderborg markeres Den Nationale Flagdag mandag den 5. september 2022 ved et arrangement på Rådhustorvet med start klokken 17.30, hvor alle interesserede er velkomne til at være med.

Det plejer at være et flot syn, når veteraner udsendt for Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi, Udenrigsministeriet og Sundhedsvæsenet deltager i Den Nationale Flagdag i Sønderborg. I år finder markeringen sted mandag den 5. september, og Sønderborg Kommune inviterer til arrangementet med start klokken 17.30 på Rådhustorvet i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen håber på mange deltagere til Flagdagen.

”Krigen i Ukraine har igen vist os, at der hurtigt kan komme brændpunkter i Europa. Derfor er Flagdagen den 5. september en god måde at vise respekt over for de personer, der har været udsendt på missioner for Danmark. Og vi skal huske på, at Danmark stadig har tropper udstationeret i nogle af verdens brændpunkter. Derfor håber jeg, at mange veteraner og pårørende, men også alle andre vil møde op og være en del af Flagdagen for Danmarks udsendte”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2009 blev datoen 5. september udnævnt som national flagdag, og i Sønderborg Kommune har man markeret dagen lige siden for at vise respekt for alle dem, der har været eller er udsendt i internationale operationer.

Flagdagen i Sønderborg byder på velkomst ved kommunaldirektør Tim Hansen samt taler af borgmester Erik Lauritzen og tidligere operationssygeplejerske Inga Frisk. Derudover lægges der kranse og buketter ved mindestenen på Rådhustorvet, og så vil der være musikalsk indslag ved Flyverhjemmeværnets Musikkorps fra Kolding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der findes en del veteraner i Sønderborg Kommune, og Sønderborg Kommune har ansat en veterankoordinator som yder støtte og hjælp til tidligere udsendte. Blandt andet gennemføres der jævnligt veteranaktiviteter ved Kegnæs Fyr.

”Flagdagen er hvert år en unik mulighed for at sætte fokus på forholdene for veteranerne i Sønderborg Kommune. Ikke mindst gennem det arbejde vores veterankoordinator yder, og de fællesskaber, vi som kommune støtter op om for at hjælpe tidligere udsendte”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...