Den Hvide By i Augustenborg skal huse flygtninge

5. april 2022 Augustenborg

Fredag åbner AsylSyd sit foreløbig femte nye center på blot fire uger. Den hvide by i Augustenborg, der tidligere har fungeret som psykiatrisk sygehus, skal lægge bygninger til indkvartering af ca. 370 ukrainske asylansøgere. Dermed har AsylSyd mere end fordoblet antallet af driftsenheder fra tre til otte asylcentre med geografisk placering i Tønder, Esbjerg, Aabenraa, Haderslev og nu også Sønderborg, skriver Asyl Syd.

Det nye Center Augustenborg bliver indrettet med plads til 300-400 personer på værelser, hvor nogle har egne badefaciliteter og andre fællesbadefaciliteter samt fælles køkkener og opholdsrum. Derudover råder centeret bl.a. også over et stort fælles udeareal.

Artiklen fortsætter under annoncen

AsylSyd har siden den 10. marts opskaleret indkvarteringskapaciteten fra 770 sengepladser fordelt på tre centre til den 8. april at være i stand til at indkvartere 2320 asylansøgere samt ca. 400 på kortidspladser på nu i alt otte centre i deres foreløbige regi.

Med åbning af de foreløbig fem nye centre driver AsylSyd, der er en afdeling i Tønder Kommune, i alt 8 opholdsafdelinger for familier, enlige og uledsagede mindreårige asylansøgerbørn. AsylSyd-organisationen omfatter også intern sundhedsafdeling, undervisnings-setup, centrallager og tværgående administrativ enhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er ikke uvant i rollen som værtskommune for asyldrift. Der har tidligere været asylcentre i henholdsvis Sønderborg og Nordborg.

Om genoptagelsen af rollen som værtskommune for asyldrift siger borgmester Erik Lauritzen:

”Det glæder mig, at det i forbindelse med krigen i Ukraine og flygtningestrømmen derfra har været muligt at finde egnede lokaler i kommunen. Sammen med vores taskforce, Ukraine-kontakten, vil vi gøre vores til, at flygtningene får en oplevelse af tryghed, og at der bliver taget hånd om dem”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ansat en lokalkendt afdelingsleder til Center Augustenborg. Derudover er sammensætningen af personale til de nye centre en stor opgave. AsylSyd har et samarbejde med de kommunale jobcentre i værtskommunerne Tønder, Aabenraa, Haderslev og nu Sønderborg om rekruttering af de mange nye medarbejdere, der er akut behov for.

Det drejer sig om bemanding af alle funktioner, som omfatter sundhedspersonale – syge- og sundhedsplejerskeR – socialkoordinator samt center- og servicemedarbejdere, der fremadrettet skal forestå den daglige centerdrift.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...