Den nye affaldssortering har halveret mængden af restaffald

18. december 2020 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Før oktober 2020 sendte Sønderborg Forsynings kunder ca. 1.400 tons restaffald til forbrænding hver måned. I november 2020 var tallet faldet til 660 ton.

“Den markante nedgang i mængden af restaffald til forbrænding skyldes dels, at madaffaldet bliver sorteret fra, dels at der med den nye affaldssortering bliver sorteret langt mere affald fra til genanvendelse, ikke mindst plast”, fortæller driftschef ved Sønderborg Forsyning, Stinne Stokkebo.

I hele 2019 indsamlede Sønderborg Forsyning 232 tons plastik i genbrugsbeholderne. Siden den nye affaldssortering blev indført, har man indsamlet cirka 100 tons plast – om måneden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Holder tallene, indsamler vi næsten fem gange så meget plast som før. Vores kunder er rigtigt gode til at sortere”, siger Stinne Stokkebo i en pressemeddelelse.

Muligheden for at aflevere ekstra plast i klare sække forlænges

De store mængder genanvendeligt plast har skabt udfordringer for nogle af Sønderborg Forsynings kunder, der simpelthen ikke har haft plads i genbrugsbeholderen. Derfor har det siden midten af oktober været muligt at stille klare sække med plast ud sammen med genbrugsbeholderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden har Sønderborg Forsyning indsamlet omkring 3.000 klare sække med plast om måneden. Det svarer til, at ca. 15 procent af kunderne oplever, at de genanvender mere plast, end de har plads til i deres genbrugsbeholder.

“Andre oplever det samme med papir og pap eller metal”, siger Stinne Stokkebo og fortsætter:

“Vi arbejder på flere forskellige løsninger, som vil være klar i begyndelsen af det nye år. I første omgang forlænger vi muligheden for at aflevere klare sække med plast indtil videre, og det er naturligvis fortsat muligt at aflevere både glas, metal, pap og papir på genbrugspladserne, hvis der ikke er plads i genbrugsbeholderne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Miljøfarligt affald bliver indsamlet
Et andet tiltag i den nye affaldsordning har været, at alle husstande i Sønderborg kommune nu har en kasse til miljøfarligt affald. I alt 2.632 Miljøkasser er i oktober og november blevet ombyttet, og de indeholdt næsten 2.400 kg farligt affald som kemikalier og batterier – og mere end 4.600 kg. små elektroniske genstande som lyskæder, fjernbetjeninger og mobiltelefoner.

“Ordningen med Miljøkasserne er en stor succes, og vi kan samtidigt konstatere, at der også på genbrugspladserne er sket en stigning i indsamling af farligt affald med 19 procent. En del skyldes naturligvis, at de mange, der har været hjemsendt i forbindelse med Corona, har ryddet op, men det er tydeligt, at vores kunder er meget bevidste om, hvor vigtigt det er, at det miljøfarlige affald bliver håndteret korrekt”, siger Stinne Stokkebo.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. april 2024 Kultur, Gråsten

Den Kongelige Køkkenhave åbner den 2. maj

20. april 2024 Kultur

Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot åbner sæsonen torsdag den 2. maj kl. 10, så man igen kan nyde den smukke køkkenhave, skriver Sønderborg Kommune. Frivillige fra køkkenhavens Frivilligforening vil i forbindelse med åbningen vise gæster og interesserede, hvordan podningen af æbletræer foregår. Derudover vil børn fra den lokale børnehave Tumleby plante græskar og squash, […]

Læs mere...