Der arbejdes fortsat på at sætte vindmøller op i Lillebælt

24. januar 2021 Erhverv

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at der ikke arbejdes på projektet, og lige nu afventer man en afgørende VVM-undersøgelse.

“Ventetiden bruger vi på at finde et selskab, der kan drive vindmølleparken. Vi har været i dialog med ét selskab og fortsætter nu med at møde andre selskaber”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Han fortæller, at der også lægges planer for, hvem der skal sørge for, at vindmøllestrømmen transporteres fra vindmøllerne til en transformatorstation på Nordals’ kyst.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Altså kan jeg kort sige, at vi arbejder på projektet, mens vi venter på VVM-undersøgelsen”, siger borgmesteren, der ikke kan sige, hvornår VVM-undersøgelsen er færdig.

”Klimaforandringerne står højt på dagsordenen i hele verden og i Sønderborg-området har vi siden 2007 arbejdet med konkrete initiativer til nedbringelse af CO2-udledningen og vi har i hele forløbet afvejet fordele og ulemper og byrådet er enige om, at vindmølleparken er den bedste mulighed for at skaffe grøn energi de næste mange år”, sagde borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT for godt to år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen anerkendte dengang, at nogle borgere får ændret deres udsigt, og var ikke enig i, at vindmøller er grimme og skæmmer landskabet.

”Vi mener de er en nødvendighed og så er de et symbol på omstilling til grøn energi, og at vi passer på den natur, vi alle sammen holder af. Det er en opfattelse, som mange borgere deler med os, hvilket også ses i debatten på de sociale medier i disse dage”, sagde borgmesteren dengang.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...