Der blev lyttet intenst til Jeanett Jensen i Brecklings Bogcafé

28. januar 2023 Samfund
Jeanett Jensen læser op fra sin bog. Foto: Ole Kæhler
Jeanett Jensen læser op fra sin bog. Foto: Ole Kæhler

Der var ingen småsnak blandt publikum i Brecklings Bogcafé, hvor Vivi Brit Nielsen lørdag eftermiddag havde en nærværende samtale med hovedpersonen, Jeanett Jensen, som har skrevet og udgivet en bogen, Et mælkebøttebarn giver aldrig op.

“Det var en fantastisk oplevelse, hvor publikum hørte Jeanett Jensen fortælle om sin opvækst, der mest af alt handlede om svigt. Og det var rigtigt flot, Vivi Brit Nielsen hele tiden guidede Jeanett Jensen”, sagde Allan Breckling til SønderborgNYT efter bogcafeen, som blev overværet af 80 gæster, var slut.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allerede i begyndelsen fortalte Jeanett Jensen, at hun er kommet videre i sit liv og også at hun har fået en forståelse af, hvorfor hun er blevet til den, som hun er.

“Og jeg har kendt Jeanett Jensen i nogle år og kan sige, at hun er et meget givende menneske og så har hun det med, at hvis hun skriver en sms, så forventer hun svar omgående. Kommer svaret ikke prompte, så ringer hun. Det har vi arbejdet lidt på at lave om”, sagde Vivi Brit Nielsen og spurgte derefter, hvorfor Jeanett Jensen har skrevet en bog.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har været en del steder og fortælle om min opvækst og blev så opfordret til at skrive en bog, fordi de mennesker, som hører foredrag ikke husker det hele. Kom det i en bog, så har de det jo”, sagde Jeanett Jensen, som tilmeldte sig et forfatterkursus for at få styr på, hvordan man skriver en bog.

Når man vokser op i en misbrugsfamilie, så er der mange oplysninger at hente gennem aktindsigt i det offentlige.

“Jeg havde set i fjernsynet, man kan søge aktindsigt og det var derigennem, jeg læste, jeg har været med min mor i fængsel hele to gange. Det var i det åbne kvindefængsel, Amstrup, og jeg har i forbindelse med bogen snakket med nogle af dem, som arbejdede i fængslet og jeg har fået en del at vide af min dagplejemor”, sagde Jeanett Jensen, som ikke selv husker tiden i fængslet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vivi Brit Nielsen spurgte, hvor langt Jeanett Jensen husker tilbage.

“Fra omkring min skoletid. Måske fordi der er meget, som det nok var godt at fortrænge. Jeg har fået at vide, at jeg og min to år yngre bror har gået rundt til naboerne og spurgt efter noget at spise. Madvarer stod ikke øverst på min mors prioriteringsliste”.

Jeanett Jensens mor, Laila, var stofmisbruger og moderens kæreste var alkoholiker.

“En dag, hvor jeg er til gymnastik, kommer min mors kæreste, som min bror og jeg havde det rigtigt godt med og henter mig sammen med min bedsteforældre. Min lillebror havde fundet vores mor, som lå hjemme på gulvet. Død af en overdosis” fortæller Jeanett Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min bror og jeg ville fortsætte med at bo sammen med vores mors kæreste, som vi betragtede som vores far. Men hans kriminalitet gjorde, han skulle i fængsel, så vi kom på børnehjem og senere i familiepleje – og jeg følte først, der kom lidt stabilitet ind i mit liv, da jeg kom på efterskole”.

Ser lyst på livet

I dag arbejder i Jeanett Jensen i fleksjob i køkkenet på EUC Syds skolehjem, hun er aktiv i Unge for Ligeværd og laver mange andre frivillig-opgaver. Hun har forlængst tilgivet sin mor og drømmer mest af alt om at opleve så meget som muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tænker altid på, at når en fugl lander på en gren, så er den ikke bange for, at grenen knækker. Den stoler på sine vinger”, sagde Jeanett Jensen, der bestemt har mod på livet og selvfølgelig sprang ud med faldskærm, da hun kom i tanke om, at det kunne være sjovt.

Den lokale rapper, Logej Mahmoud Halawani, kom og fyrede den af med den selvkomponerede ‘Håb’, som han mener, passer meget godt til Jeannet Jensens historie om at vokse op i en misbrugsfamilie.

Til allersidst gav Jeanett Jensen en gave til de mennesker, der havde hjulpet hende med dagens optræden i Brecklings Bogcafé – og traditionen tro, så delte bogcaféværten også gaver ud.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...