Der er igen forhandlinger i Forligsinstitutionen

24. april 2018 Erhverv

Tirsdag klokken 10 blev de langstrakte overenskomstforhandlinger genoptaget i Forligsinstitutionen, hvor topforhandlere fra staten, regioner og kommuner alle mødes for at finde en løsning på konflikten.

”Det har været et atypisk forhandlingsforløb”, siger Laust Høgedahl fra Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet til TV 2.

Han peger på, at det skyldes de store emner, som er på bordet i forhandlingerne.

”Og så har vi haft den famøse solidaritetspagt på lønmodtagernes side, som dels har gjort, at forhandlingerne er kommet senere i gang end vanligt, fordi man i første del af pagten har sagt at lærerne skulle i realitetsforhandlinger, før man påbegyndte forhandlinger på andre områder. Så man sad lidt på hænderne i starten og kom senere i gang. Områderne er desuden bundet sammen, fordi man vil være sikker på, at alle kom i havn, før man skrev under på noget. Så vi har set stat, kommuner og regioner på samme tid, hvilket vi aldrig har set før”, siger han.

Samtidig kalder Laust Høgedahl det en “offentlig hemmelighed”, at lønmodtagerne i de forskellige fagforeninger har haft forskellige syn på, hvordan man skal tolke musketereden og hvor langt man bør gå for hinanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...