Der er styr på pengene i kommunen

21. april 2016 Erhverv

Med et solidt overskud på den ordinære drift, og et skattefinansieret resultat på 144 millioner kroner tegner

” width=”300″ height=”284″ /> Borgmester Erik Lauritzen siger, det gavner økonomien, at flere er kommet i job.

Sønderborg Kommunes regnskab for 2015 endnu engang et klart billede af en kommune, der både har styr på sin økonomi, og som samtidig ikke går på kompromis med hverken de kommunale kerneydelser eller ambitionerne, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

God økonomistyring i organisationen, og glædelige tegn på, at flere borgere i 2015 er gået fra offentlig forsørgelse til at blive en del af jobmarkedet. Det er to af de primære årsager til, at kommunen igen i 2015 kan fremlægge et regnskab med sorte tal på bundlinjen. Budgettet for 2015 blev forrige år fremlagt under overskriften: “En kommune i udvikling – en økonomi i balance”, og med en indbygget forventning om at lægge ca. 92 mio. kr. til kassebeholdningen.

Og da både overskrift og de økonomiske forventninger har vist sig at holde, hvad de lovede, betegner borgmester Erik Lauritzen årets regnskab som absolut godkendt.

“Når flere borgere kommer i arbejde, og når kommunens ansatte igen i år viser, at de passer godt på borgernes penge, så kan jeg som borgmester kun være tilfreds. I Sønderborg Kommune ønsker vi at levere de bedst mulige velfærdsydelser til borgerne, samtidig med at vi hele tiden arbejder på at udvikle os som kommune”, siger borgmester Erik Lauritzen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk