Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik
Venstremand stemte imod forslaget
Venstremand stemte imod forslaget

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger.

Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen.

“I den sag var der ikke enighed og et af Venstres udvalgsmedlemmer stemte imod, mens vi andre støttede forvaltningen og stemte for et såkaldt paragraf 14-forbud”, siger næstformand Kristian Beuschau til SønderborgNYT umiddelbart efter mødet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved at ændre stueetagen i Slotsgade 1 til boliger vurderer forvaltningen, at det vil påvirke og ændre karakteren af den centrale del af bymidten. Boliger i stueetagen vil opleves private og lukkede og ikke være facader, som er åbne og henvender sig til bymidte, Torvet og de funktioner, der er i Gråsten Bymidte.

Forvaltningen vurderer derfor, at et skifte til boliger i stueetagen vil udvande Gråsten bymidte som bymidte med byliv og som attraktion for både lokale og besøgende og opfordrer derfor udvalgsmedlemmerne til at beslutte sig for et paragraf 14-forbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et paragraf 14-forbud betyder, at der inden for et år skal være offentliggjort et forslag til lokalplan og derfor vil den lokalplan skulle prioriteres – og det kan forsinke andre lokalplaner.

Forvaltningen oplyser også, at der sagtens kan laves boliger på første og anden etage.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...