Der rives flittigt ned inden ombygningen af kasernens værkstedsbygning

8. maj 2021 Erhverv

Det er fristende at skrive, der er åbent hus i den tidligere værkstedsbygning på kasernen – der er store åbningerne i murene og det meste af taget er væk.

BMC Ejendomme, som er et selskab under Bitten & Mads Clausens Fond, har tidligere købt værkstedsbygningen på Sønderborg Kaserne og nu vrimler det med mennesker, der har travlt med at brække ned – og om en uges tid kommer det hold, der skal bygge op.

Planen er at skabe rammerne til et Gastronomisk konference og eventcenter, som blandt andet kan huse madværksteder, temadage og workshops. Aktiviteterne i bygningen får sammenhæng med Hotel Alsik, som med Jesper Koch i front vil bygge videre på sin gastronomiske profil.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lige nu bygningen ret åben og selv taget er væk, men snart begynder næste hold håndværkere at bygge op – og værkstedet bliver køkken og konferencelokaler med rå vægge. Tanken er at genbruge mest muligt, så lokalerne bevarer det gamle udtryk og får sjæl”, siger projektdirektør John Knudsen fra Bitten & Mads Clausens Fond.

“Lige nu, hvor der nærmest er åbent hus, er det ikke nødvendigt, men der kommer god ventilation i lokalerne og der skal isoleres, inden der stilles køkkenelementer og udstyr ind”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det Gastronomiske konference og eventcenter står færdigt hen mod sommeren 2022, så bliver det ikke et sted, hvor man bare kan komme ind fra gaden. Det er beregnet til konferencer og events.

”Vi ser på, hvilke arrangementer og events vi kommer til at bruge lokalerne til og så vi satser kraftigt på, at der er klar, inden Tour de France kommer til Sønderborg”, siger John Knudsen til SønderborgNYT.

Han fortæller videre, at byggeriet koster rigtigt mange penge.

”Det ikke er billigt at bygge værkstedet om, men at projektet stadig skal overholde budgettet, som er godkendt i fonden,” siger John Knudsen, som følger nøje med i byggeprocessen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Bådmotor stjålet

27. juni 2022 112

På et tidspunkt i perioden fra tirsdag til søndag er der stjålet en bådmotor fra en båd, der lå ved kajen Sundgade. “Det er en 6 HK motor”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet.

Læs mere...