Der skal bygges boliger på Materialegårdens grund på Skovvej

Materialegårdens område. Foto: Sønderborg Kommune
Materialegårdens område. Foto: Sønderborg Kommune
23. april 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Hele matriklen på Skovvej 2 og 4 i Sønderborg bliver nu sendt i genudbud af Sønderborg Kommune. Området er blevet ledigt, fordi kommunens materialegård er flyttet til Drift og Beredskab Sønderborg på Ingolf Nielsens Vej.

Arealet ligger ved grønne områder, villagrunde og rækkehuse. Området er på knap 36.000 kvadratmeter, og der er mulighed for at opføre ejendomme op til 3,5 etager.

”Der har været stor interesse for boligudvikling af området, og derfor har vi justeret på nogle af de opsatte krav. For vi vil gerne lykkes med at være en kommune, hvor folk vil bosætte sig. Der er stor efterspørgsel på boliger på eftertragtede adresser i Sønderborg midtby, og det kan vi opfylde her. Området på Skovvej har en unik placering tæt på centrum, samt natur med vand og skov tæt på. Det åbner for flere bynære boliger med et blandet boligområde, hvor der bliver forskellige boligtyper”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Antallet af studerende i Sønderborg er steget. Ikke mindst fordi Syddansk Universitet har optaget flere studerende, der blandt andet skyldes stor søgning til den nye uddannelse i Software Engineering. Derfor har Sønderborg Kommune valgt, at yderligere 200 permanente studieboliger skal ligge på Skovvej i Sønderborg.

”Sønderborg kommune har haft succes med at tiltrække flere uddannelser til kommunen, hvilket også har skabt efterspørgsel på flere studieegnede boliger. Vi arbejder derfor sammen med lokale partnere om at etablere det nødvendige antal studieboliger i de kommende år i Sønderborg, og her er Skovvej en vigtig brik i at opfylde den ambition”, siger borgmesteren.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...