Der skal laves nye planer for Sundgade

29. marts 2019 Samfund

Siden en brand i 2001 ødelagde det tidligere frysehus i Sundgade, har grunden ligget urørt med det gamle fundament på. Arealet er – sammen med det tidligere slagteri – lejet ud til en privat investor, som har haft planer om at bygge på området. Men byggeriet er aldrig blevet gennemført, og derfor har Sønderborg Kommune nu forhandlet en aftale på plads, så kommunen kan overtage området.

“Det er ingen hemmelighed, at området længe har været en grim plet langs den ellers kønne havnefront.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er jeg og et samlet Byråd rigtigt glade for, at det nu endelig er lykkedes at finde frem til en aftale, der sikrer at vi får ryddet op og som giver mulighed for udvikling”, siger borgmester, Erik Lauritzen.

Det er Sønderborg Kommune, der ejer området, som gennem en årrække har været udlejet. Med aftalen ophæves lejeaftalen og kommunen køber en produktionsbygning, der står på grunden. Til gengæld kompenseres den private investor for sine udgifter i forbindelse med forsøget på at udvikle området. Nu skal Byrådet beslutte, hvad der skal ske i området.

Det glæder borgmester, Erik Lauritzen:

“Aftalen giver os nogle helt nye muligheder i Sundgade. Derfor tager vi nu en planproces med grundig inddragelse af naboer og andre interessenter, så vi kan få lavet en langsigtet og bæredygtig plan for området. Det er et attraktivt område, og jeg er sikker på, at det på flere måder kan blive et aktiv for Sønderborg Kommune og komme til at komplementere de andre havneområder”.

Oprydningen går snart i gang

Efter overtagelsen vil kommunen i første omgang rydde op på grunden.

Derudover skal en tidligere produktionsbygning skal rives ned, skriver kommunen.

I forlængelse af overtagelsen skal der sættes gang i en planproces med borgerinddragelse.

Processen giver mulighed for at naboer, fiskerne, der benytter kajen, og andre med interesse i området kan komme med forslag og input.

I juli måned begynder forarbejdet og efter sommerferien forventes borgerne at blive inddraget.

Lokalplansforslaget at blive vedtaget i byrådet i løbet af første halvår af 2020.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sydals

Kæmpe solcelleanlæg på vej til Sydals

14. april 2021 Erhverv

Clean Energy Advisors ApS ønsker at bygge en 37 hektar stor solcellepark mellem Tandslet og Lysabild. Når solcellerne er installeret, vil 62 procent af ProjectZeros målsætning for solcellekapacitet i Roadmap 2025 være nået. Parken på Sydals bliver med en kapacitet på 39 MW – installeret effekt – kommunens største, idet Glansager/Vollerup er på 25 MW. […]

Læs mere...