Der skal laves nye planer for Sundgade

29. marts 2019 Samfund

Siden en brand i 2001 ødelagde det tidligere frysehus i Sundgade, har grunden ligget urørt med det gamle fundament på. Arealet er – sammen med det tidligere slagteri – lejet ud til en privat investor, som har haft planer om at bygge på området. Men byggeriet er aldrig blevet gennemført, og derfor har Sønderborg Kommune nu forhandlet en aftale på plads, så kommunen kan overtage området.

“Det er ingen hemmelighed, at området længe har været en grim plet langs den ellers kønne havnefront. Derfor er jeg og et samlet Byråd rigtigt glade for, at det nu endelig er lykkedes at finde frem til en aftale, der sikrer at vi får ryddet op og som giver mulighed for udvikling”, siger borgmester, Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Sønderborg Kommune, der ejer området, som gennem en årrække har været udlejet. Med aftalen ophæves lejeaftalen og kommunen køber en produktionsbygning, der står på grunden. Til gengæld kompenseres den private investor for sine udgifter i forbindelse med forsøget på at udvikle området. Nu skal Byrådet beslutte, hvad der skal ske i området.

Det glæder borgmester, Erik Lauritzen:

“Aftalen giver os nogle helt nye muligheder i Sundgade. Derfor tager vi nu en planproces med grundig inddragelse af naboer og andre interessenter, så vi kan få lavet en langsigtet og bæredygtig plan for området. Det er et attraktivt område, og jeg er sikker på, at det på flere måder kan blive et aktiv for Sønderborg Kommune og komme til at komplementere de andre havneområder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Oprydningen går snart i gang

Efter overtagelsen vil kommunen i første omgang rydde op på grunden.

Derudover skal en tidligere produktionsbygning skal rives ned, skriver kommunen.

I forlængelse af overtagelsen skal der sættes gang i en planproces med borgerinddragelse.

Processen giver mulighed for at naboer, fiskerne, der benytter kajen, og andre med interesse i området kan komme med forslag og input.

I juli måned begynder forarbejdet og efter sommerferien forventes borgerne at blive inddraget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalplansforslaget at blive vedtaget i byrådet i løbet af første halvår af 2020.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...