Derfor vil kommunen selv drive Dalsmark Plejehjem

4. januar 2019 Gråsten

Seniorudvalgsformand Preben Storm skriver:

Det har givet stor debat, at et flertal i byrådet nu vil hjemtage driften af Dalsmark Plejehjem, som Danske Diakonhjem har stået for i mange år.

Det forstår jeg godt.

Danske Diakonhjem har drevet plejehjemmet rigtig godt i mange år, og jeg forstår godt, at mange ønsker, at Danske Diakonhjems kontrakt med kommunen bare burde blive forlænget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det er desværre ikke en mulighed, som loven giver os. Kommunens jurister har lavet en grundig gennemgang, og de er kommet frem til, at vi ikke bare kunne forlænge aftalen. I stedet skulle driften af plejehjemmet så sendes i udbud, hvor alle private aktører kunne byde ind. Her var der ingen garanti for, at Danske Diakonhjem ville vinde det udbud.

En hjemtagning af Dalsmark Plejehjem til kommunal drift giver mulighed for, at Dalsmark fortsætter med den samme ledelse, samme medarbejdere, samme høje kvalitet og samme værdier som hidtil. Det giver tryghed for beboerne, at så lidt som muligt ændres. Når kommunen driver plejehjemmet, har vi nemlig bedre hånd i hanke med det hele. Budgettet vil i øvrigt være det samme som hidtil.

Et udbud kunne risikere at kaste plejehjemmet og beboerne ud i ukendte eksperimenter, som vi har set det i andre kommuner, hvor private plejefirmaer har vundet opgaven – med svingende resultater. Det ønsker jeg ikke for beboerne på Dalsmark.

Jeg mener, at en hjemtagning giver den bedste tryghed for de ældre, fordi vi på den måde kan sørge for, at mest muligt forbliver som hidtil.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...