Destination Sønderjylland skal videreudvikle turismen i Sønderborg

13. september 2021 Erhverv

Destination Sønderjylland overtager fra den 1. oktober driften af Visit Sønderborg, som indtil nu har været en del af Sønderborg Kommune. Det sker for at sikre videreudvikling og øget sammenhængskraft på turismeområdet i Sønderborg Kommune og resten af Sønderjylland gennem Destination Sønderjylland.

”Turisme er et af Sønderborg Kommunes fyrtårne og vi vil gerne videreudvikle indsatserne yderligere på turismeområdet og drage nytte af Destination Sønderjyllands erfaringer. Et regionalt samarbejde giver god mening, hvor vi fastholder god service over for lokale turister, men samtidig skaber et bredere samarbejde på tværs af kommunegrænserne, fordi turisterne er mobile, når de er på besøg i Sønderjylland, og det kan vi drage nytte af i alle fire kommuner”, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en del af den nye ordning overgår driften af selve bureauet i Perlegade i Sønderborg, hjemmeside, app og sociale medier samt medarbejdere fra turistbureauet til Destination Sønderjylland. Samtidig overtager Destinationen den strategiske produktudvikling på turismeområdet.

Den lokale forankring og det fysiske turistkontor i Sønderborg fortsætter, og Sønderborg Kommune skal fortsat stille lokaler til rådighed for Visit Sønderborg.

”Destination Sønderjylland står i forvejen for driften af turistbureauet i Aabenraa og har dermed erfaring med drift og udvikling af turistbureauer. Når Visit Sønderborg bliver en del af Destination Sønderjylland kommer det til at give nogle driftsfordele, og vi har derfor sat penge af til produktudvikling, opdatering af hjemmesider og oversættelser på turistmateriale. Jeg glæder mig til at se de nye produkter, som bliver en del af Destination Sønderjyllands fortælling, og som skal gøre Sønderborg mere synlig nationalt og internationalt”, siger næstformand for udvalget, Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for bestyrelsen for Destination Sønderjylland, Jakob Lei, ser frem til den nye organisering:

”I Destination Sønderjylland har vi siden 2015 arbejdet på at udvikle turisterhvervet i det Sønderjyske gennem markedsføring af området samt udvikling af vore turismeaktører. Vi ser et stort potentiale i at varetage både den regionale og den lokale turismeindsats, så vore gæster oplever en landsdel, der fremstår samlet, samtidig med, at der lokalt i de enkelte kommuner er god mulighed for at vise hvilke spændende oplevelser, der findes i nærområdet. Vi glæder os meget til det udvidede samarbejde med Sønderborg Kommune og ser frem til at byde vore nye kollegaer velkomne i vores organisation”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...