Det Blå Gymnasium: Tre elever er fredag til DM i nationaløkonomi

17. november 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

 

Emma, Lasse og Jonas fra 3g på Det blå Gymnasium bruger deres fredag på DM i nationaløkonomi på Copenhagen Business School, hvor de skal fremlægge et svar på konkurrencens udfordring:

”Hvordan løses én eller flere af udfordringerne for den danske velfærdsstat?” – en udfordring, de har arbejdet med i klassen siden konkurrencen blev udskrevet midt i oktober.

Finalisterne fra Det Blå Gymnasium.

Finalisterne fra Det Blå Gymnasium.

Artiklen fortsætter under annoncen

Emma fortæller i en pressemeddelelse, at det har været et spændende projekt, hvor de har lagt vægt på det fremtidige arbejdsmarked som en stor udfordring for den danske velfærdsstat.

Ideen med et DM i nationaløkonomi er, at få flere unge til at interessere sig for international økonomi og matematik. Arbejdsformen er problembasseret læring, en arbejdsform der er i fokus i den nye gymnasiereform.

Jonas glæder sig meget til finalen, hvor de skal præsentere deres resultater, selvom det også er en udfordring at skulle levere alle guldkorn på meget kort tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kommer 50 grupper i finalen. Det betyder at ca. 200 fra handelsgymnasierne dyster om at blive de bedste til at løse konkurrencens udfordring.

DM i Nationaløkonomi er en konkurrence, der har fokus på økonomi, matematik og innovation som er udviklet til elever på handelsgymnasier i faget International Økonomi A i 3. G i gymnasiet. Finaledeltagerne er fundet blandt de 50 klasser, der deltager.

Danske Bank har sponsoreret en pengepræmie på 8.000 kr til den bedste løsning, mens Forlaget Systime A/S sponsorerer en gavecheck på 8.000 kr til den bedste faglige løsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk