Det bliver dyrere at køre med Sydtrafiks busser

15. november 2022 Erhverv

Fra januar bliver det dyrere at køre med Sydtrafik, men selskabet er endnu ikke klar til at melde prisstigningens størrelse ud, siger Sydtrafiks pressemedarbejder til SønderborgNYT.

Hun tilføjer, at der er snarest vil blive sendt en pressemeddelelse ud.

Sønderborg Kommune ser også ind i en større regning fra Sydtrafik og derfor er politikerne i gang med at finde frem til, om der kan findes besparelser på busdriften og en række forslag er i spil.

Blandt andet kan kommunen nedlægge bybusserne og spare 2,95 millioner kroner i 2023 og 5,9 millioner årligt fra 2024 og frem. Herfra skal dog trækkes eventuelle udgifter til visiteret kørsel og øget brug af Flextur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan stoppe kørsel tilrettelagt til friskoler

To friskoler har i dag kørsel tilrettelagt efter deres behov. De øvrige privat- og friskoler tilpasser sig kørselsudbuddet eller sørger selv for transport. Forslaget vil betyde, at to morgenture og to ture om eftermiddagen nedlægges.

 Forslaget forventes at have betydning for omkring 75-80 elever fra Kegnæs Friskole samt omkring 40 elever, som rejser mod Oksbøl Friskole og Nordborg Busstation. Det kan træde i kraft 25. juni 2023 og en forventet besparelse  på 250.000 kroner. i 2023 og 500.000 kroner årligt fra 2024 og frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan spare gratis sommerbus på Nordals

Bussen kører mellem Dyvig-Nordborg-Universe fra primo juni til ultimo august. I sommerferieperioden køres der med syv daglige ture tur/retur mellem Dyvig og Universe og fire ture dagligt uden for ferien. I såvel høj- som lavsæson køres der også ture udelukkende mellem Dyvig og Nordborg.

Forslaget kan træde i kraft i sommeren 2023 og har et forventet besparelsespotentiale på 100.000 kroner i 2023 og 200.000 kroner årligt fra 2024 og frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Natbussen fra Sønderborg kan nedlægges

Natbussen kører kl. 03 samtlige nætter efter fredage og lørdage fra busstationen i Sønderborg. Der kører busser mod henholdsvis Sundeved og Als og afsætning sker i byerne ved stoppestederne og uden for byzone på passagerens adresse.

Forslaget kan træde i kraft 25. juni 2023 og det ventes, der kan spares 100.000 kroner i 2023 og 200.000 årligt fra 2024 og frem.

Busruter der kan skæres

Rute 225/226: Ture som ikke har betydning for skoleelever nedlægges

Artiklen fortsætter under annoncen

Rute 225/226 kører mellem Sønderborg og Fynshav med afgangstider tilpasset såvel skolerne som færgens ankomst- og afgangstider. Det foreslås, at alle afgange som ikke har betydning for elever i Augustenborg og Fryndesholm Skoler samt elever på ungdomsuddannelses-institutionerne nedlægges, herunder også weekendafgangene. Det bemærkes, at nedlæggelsen vil betyde, at bussen ikke længere vil betjene færgelejet, men udelukkende stoppestedet ved Brugsen i Fynshav.

Der kan spares 1,1 million kroner i 2023 og 2,2 millioner i 2024 og frem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...