Det bliver vildt ved Dybbøl Mølle og historiecentret

3. januar 2022 Kultur

I de kommende år bliver området omkring Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl Banke anderledes.

“Vi er gået med i kommunens naturprojekt, ‘Danmarks Vildeste Kommune’, som skal gøre, at biodiversiteten øges og modvirke den kedelige udvikling, som giver færre plantearter, færre insekt og fulgearter i landskabet”, skriver centerleder Bjørn Østergaard i et nyhedsbrev.

De 10 hektar ved Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl Banke skal derfor afgræsses af kreaturer eller plejes med le.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af foråret bliver der sat hegn omkring de områder, hvor der skal gå kreaturer.

Lørdage og søndage i januar og februar åbner Historiecenter Dybbøl Banke ekstraordinært dørene til en rigtig vinterfortælling om krigen 1864. Vores veloplagte fortællere byder på oplevelser for alle sanser.

Kulden bider i næsetippen, mens du holder soldatens gevær, og tidsrejsen bringer os ind blandt almindelige mænd på Dybbøls slagmark i 1864. Nøjagtig som dengang må vi sætte vores lid til, at den varme kaffe eller kakao kan tø fingerspidserne op. Imens lytter vi til soldatens ord, for dengang som nu er der intet som en god fortælling til at fordrive krigens ventetid, skriver lederen af historiecentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

På denne tid af året får du hele pakken! Ingen anden årstid er mere oplagt til et besøg i 1864 på Historiecenter Dybbøl Banke!

Der bydes på én rundvisning af to timers varighed henholdsvis om lørdagen fra kl. 13:00, mødetid 12:30-13:00 og om søndagen kl. 11:00 – mødetid 10:30-11:00.

Dørene lukkes, når rundvisningen begynder.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...