Det er danske turister der skal trækkes til Sønderborg

7. maj 2020 Samfund

Lukningen af grænser, indkøbscentre, restauranter og forbud mod forsamlinger på flere end 10 personer i det offentlige rum som følge af Corona-pandemien har ramt ikke mindst handlen og turisterhvervene økonomisk hårdt. Meget er aflyst, og mange planlagte ferier er afbestilt. Forventningen er, at mere end halvdelen af de årlige overnatninger i Sønderborg Kommune står til at blive annulleret.

“Det er baggrunden for, at vi tager fat på en kampagne, hvor målgruppen er dem, som kan holde ferie og planlægge oplevelser i Sønderborg – nemlig danskerne. Vi arbejder også lidt med det nordtyske område, idet vi tror på, at grænsen åbner i løbet af forsommeren. Men vi er klar over, at Corona-krisen nok vil bevirke, at mange planlægger at blive i deres hjemland. Så vi taler direkte til danskerne og de nordtyske marked med det projekt, vi nu søsætter og støtter med 262.000 kroner”, fortæller formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektets hovedaktivitet er en film, der er optaget på Dybbøl Banke med de to lokale scenekunstnere Leif Maibom og Thomas Eje i hovedrollerne. De to pingponger om nogle af de ting, området er kendt for, samtidig med, at den smukke udsigt på og fra Dybbøl Banke kan nydes. Filmen er på to minutter, ligesom der er lavet tre kortere spots på 20 sekunder. Materialet skal bruges i medierne.

“I den nuværende Corona-krise bliver der kamp om turister og også lokale gæster til butikker, cafeer, restauranter, sommerhuse, campingpladser, hoteller og oplevelsessteder som museer og Universe. Den konkurrence skal vi naturligvis deltage i for at sikre Sønderborg-områdets erhvervsdrivende så stor en del af kagen som muligt”, supplerer næstformand i udvalget, Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kampagnen finansieres af penge til Visit Sønderborg fra en anlægspulje til turismetiltag og fra en turismeudviklingspulje.

Fakta

Der var i 2019 ca. 1.250.000 turist-overnatninger i Sønderborg Kommune

Ca. 650.000 var tyske gæster

Ca. 550.000 var danske gæster

Ca. 50.000 kom fra andre lande

Det er anslået, at ca. 500.000 endagsgæster besøgte kommunen – heraf kom en stor del fra Nordtyskland.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...