DET GAMLE RÅDHUS genindfører det højtbelagte smørrebrød

9. februar 2016 Erhverv

PROFIL ARTIKEL - SØNDERBORGNYT - ANNONCEMan bliver sendt tilbage i tiden, når man træder ind i de hyggelige lokaler på DET GAMLE RÅDHUS i Gråsten. Restaurationen er indrettet med inspiration fra Postgården i Matador, og alt er gennemført ned til mindste detalje – tjenerne er iklædt stilfulde, gammeldags uniformer og i hjørnet står bornholmeruret og tikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

DET GAMLE RÅDHUS' personale er klædt på til rammerne.

DET GAMLE RÅDHUS’ personale er klædt på til rammerne.

Et hurtigt kig på spisekortet fortæller også, at DET GAMLE RÅDHUS hylder det traditionelle danske køkken; her serveres klassisk dansk mad, lavet fra bunden af lokale kvalitetsråvarer. Som gæst i restaurationen bliver man bl.a. præsenteret for noget så sjældent som et Smørrebrødskort.

”Det kom sig af, at vi syntes, det var svært at finde klassisk højtbelagt smørrebrød her i området, og vi tænkte, at der nok var andre end os, der kunne ønske sig den oplevelse engang imellem”, fortæller Restauratør Jesper Dyrvig-Pedersen.

Smørrebrødskortet på DET GAMLE RÅDHUS er da også blevet rigtig godt modtaget; både af de som nyder de højtbelagte lækkerier i restaurationen, og de som bestiller smørrebrød ”ud af huset” – enten som nem og lækker mad en travl hverdagsaften, eller til at forkæle gæster i hjemmet med.

De klassiske højtbelagte smørrebrød kan både nydes i restaurationen og bestilles ud af huset.

De klassiske højtbelagte smørrebrød kan både nydes i restaurationen og bestilles ud af huset.

”Restaurationen er jo indrettet med inspiration fra Postgården i Matador, så da vi skulle lave Smørrebrødskortet, lå det lige til højrebenet at spørge sig selv, hvad de velkendte karakterer, fra den folkekære tvserie, mon ville have bestilt”, siger restauratøren.

Sådan er det gået til, at smørrebrødet med flæskesteg, rødkål og syltede agurker er opkaldt efter den madglade maler Fede og klassikeren med spegepølse, remoulade og bløde løg har fået navn efter den jordnære Agnes Jensen. Den gamle kending, Dyrlægens Natmad, er selvfølgelig en Doktor Louis Hansen.

Har du også fået lyst til et stykke klassisk højtbelagt smørrebrød?

Så kig indenfor i DET GAMLE RÅDHUS i Gråsten.

Se mere på www.graastenraadhus.dk.

Denne artikel er sponsoreret af DET GAMLE RÅDHUS.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk