Det gamle Rådhus tog imod Konservative politikere

31. oktober 2017 KV2017

Mandag besøgte en gruppe konservative politikere ipnordic-ejer Thorben Jensen i Det Gamle Rådhus i Gråsten.

Det var især byrådskandidaterne Ole W. Stenshøj og Trine Lindén, der ville høre, hvordan det er at drive en større og nyere virksomhed i Sønderborg kommune.

“Det er svært at få fat i de højtuddannede og vi er oppe imod, at man andre steder sætter spørgsmålstegn ved, om der er bredbånd, om der er uddannelsesmulighder efter folkeskolen og om man kan få lægehjælp”, siger Thorben Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktisk har ipnordic løst sine problemer med mangel på højtuddannede it-folk ved at åbne en afdeling i Istanbul.

“Jeg ville hellere have haft ansat mennesker på dansk grund, men her får jeg to til tre svar ud af en jobannonce. I Istanbul får jeg omkring 150”, siger ipnordicejeren.

“Det siger mig, vi skal være endnu bedre til at fortælle, at vi har bredbånd, uddannelser og læger i vores område”, siger Trine Lindén og spørger så, hvordan det var at rykke fra Aabenraa til gråsten.

“Det gik glimrende og jeg må sige, at kommunen var meget hjælpsom med de forskellige tilladelser. Også da vi købte rådhuset i en udbudsrunde. Dengang vidste jeg ikke, jeg ville lave restaurant og hotel. Det kom, da jeg så folk stå på Torvet uden de vidste, hvor de skulle gå hen, når de havde set garden trække gennem gaden”, siger Thorben Jensen.

“Det er dejligt at høre, at den kommunale service var i orden”, siger Ole W. Stenshøj, som er formand for erhvervsudvalget.

Thorben Jensen fortæller, at tidligere kunne man ringe til Arbejdsformidlingen, når man skulle bruge medarbejdere, men sådan er det ikke med Jobcentrene”, siger han.

“Og for os relativt nye virksomheder, har det stor værdi, når det er let at finde medarbejdere”, siger han.

Der har været et forløb, hvor Jobcenter, LOF og ipnordic lavede et kursus for 20 ledige, der havde svært ved at komme i arbejde.

“Vi ansatte 12 af de 20 kursister”, siger Thorben Jensen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk