DET GAMLE RÅDHUS: Vi fik medhold i klage over Gråsten Avis

12. april 2018 Erhverv

Som borger og handlende i Gråsten har man næppe kunne overhøre sidste sommers ”handelskrig” på Torvet i Gråsten. Det, der startede som en simpel uenighed om ølpriser, udviklede sig med lynets hast og førte til ophedede diskussioner på de sociale medier og omtale i diverse aviser. Det hele kulminerede i november med udgivelsen af nogle kritiske artikler, som førte til indgivelse af en klage over Gråsten Avis til Pressenævnet.

En af de berørte parter i sagen er direktøren for DET GAMLE RÅDHUS i Gråsten, Thorben G. Jensen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ingen hemmelighed, at jeg som person og erhvervsdrivende i Gråsten flere gange har følt mig ramt, på grund af Gunnar Hattesens beskidte tricks, i sit arbejde som ansvarshavende redaktør for Gråsten Avis og som formand for Gråsten Handelsstandsforening. I november 2017 valgte jeg derfor at indgive en klage til Pressenævnet, da jeg gang på gang har oplevet, at Gråsten Avis har bragt artikler med udsagn, som har været både skadelige, krænkende og agtelsesforringende for min virksomhed”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dommen for ufine metoder faldt så onsdag, hvor Pressenævnet afgav kendelse i sagen DET GAMLE RÅDHUS ApS og ipnordic A/S mod Gråsten Avis:

Nævnet kritiserer Gråsten Avis for manglende forelæggelse af kritiske udsagn og pålægger ansvarshavende redaktør, Gunnar Hattesen, at bringe nævnets kendelse i Gråsten Avis. Det er i øvrigt ikke første gang, at Gunnar Hattesen taber en sag i Pressenævnet, skriver DET GAMLE RÅDHUS i en pressemeddelelse.

Læs hele kendelsen fra Pressenævnet HER

Artiklen fortsætter under annoncen

Thorben G. Jensen håber, at afgørelsen kan bane vej for et bedre og bredere samarbejde blandt de erhvervsdrivende i Gråsten:

”Sidste sommers uoverensstemmelser og efterfølgende hetz mod min virksomhed har ikke kun været skadelig for os, men for Gråsten og byens omdømme generelt. Lad os se fremad og arbejde for Gråsten, så vores eget lille kongerige igen kan komme på Danmarkskortet for de gode traditioner og den sønderjyske charme.”

Bekymret for fremtiden

Med kendelsen håber direktøren, at der nu er sat punktum for et stormfuldt 2017 i Gråsten, men tillader sig alligevel at tvivle:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Byen er fuld af ildsjæle, som frivilligt yder en kæmpe indsats for at skabe arrangementer, viderebringe traditioner og opretholde liv i byen. Det vil jeg rigtig gerne støtte op om. Desværre oplever jeg ofte, at Gunnar Hattesen skaber personlig splid og bremser Gråstens udvikling samtidig med, at han favoriserer enkelte af byens erhvervsdrivende. Det er dræbende for erhvervslivet og de nye initiativer. Jeg har erfaret, at Gråsten Handelsstandsforening er stærk, og at Gunnar Hattesen har bevæget sig op i toppen af et hierarki, som ingen tør gå imod, af frygt for at blive skydeskive i den næste shitstorm.”

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. januar 2022 Politik, Sønderborg

Jesper Larsen vil arbejde for at børn trives

24. januar 2022 Politik

Ved kommunalvalget i november fik Jesper Larsen fra Socialdemokratiet 503 personlige stemmer og de gjorde, at han fik en plads i Byrådet, hvor han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. “Jeg er virkelig glad for min plads i Børne- og Uddannelsesudvalget, som jeg mener er et […]

Læs mere...