Det lille papirmuseum i Gråsten er en stor succes

14. februar 2014 Erhverv

Det Lille Papirmuseum i Gråsten er på mange ledder og kanter en succes. Først af alt fordi, det er lykkedes for Karen-Marie

dk/wp-content/uploads/2014/02/IMG_0377-300×200.jpg” width=”300″ height=”200″ /> Karen-Marie Frøsig Fabricius har selv bygget sin forretning op fra idé til succes.

Frøsig Fabricius at få det hele til at vokse helt fra bunden. I starten var det hendes egen fascination for papirs muligheder og så blev det til en forretning med adskillige ansatte.

– Der er 9000 mennesker, der har abonnement på vores nyhedsbreve, hvor vi skriver om alt i papir til hobby, siger Karen-Marie Frøsig Fabricius til Sønderborg Nyt. Lige for tiden er det papirstrimler, der er det store hit.

– Strimlerne rulles og bruges som dekoration til konfirmationer og selvfølgelig også til påske, siger hun. Når man ruller papirstrimler og sætter dem sammen i flotte figurer eller mønstre, så kaldes det quilling. Og der er slet ikke tale om noget helt nyt.

– Quilling er ældgammelt og blev lavet af munke og klostre, der brugte de rester, som bogtrykkerier fik tilovers, når de skar bøgerne til, siger museumsdirektøren.

Exportsucces

Karen-Marie Frøsig Fabricius rejser rundt på messer i hele Europa, hvor hun viser sine flotte kreationer frem.

Når papirstrimler rulles sammen og danner flotte mønstre, hedder det quilling.

Når papirstrimler rulles sammen og danner flotte mønstre, hedder det quilling.

– Og det har givet kunder fra især Tyskland og så også resten af Europa. I Rusland har jeg også kunder, siger hun.

En stor del af hendes handel sker via hjemmesiden: www.karenmarieklip.dk

Papirmuseet trækker en del gæster til Gråsten og Karen-Marie Frøsig Fabricius tænker tit og ofte på, hvordan der kan trækkes endnu flere til den hyggelige by. Om sommeren er der en del, der kommer på grund af de kongelige, slottet og så videre.

– Men vi skal finde på noget, der får folk til at besøge os hele året, ikke kun når solen skinner, siger hun. Papirmuseet trækker gæster hele året og et par ideer med samme effekt vil gøre en betydelig forskel.

Se billeder og bliv inspireret til kreativitet. Kun fingerfærdighed og tålmodighed sætter grænser: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.515698248550527.1073742037.271358109651210&type=1

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk