Det Lille Teater i marts: Premiere på Et Dukkehjem

Arkivfoto
Arkivfoto
10. januar 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I 2016 havde Det lille Teater stor succes, med ” Gengangerne”, så i år tager vi endnu en af Henrik Ibsens stykker ”Et dukkehjem” på plakaten med premiere i marts.

”Et Dukkehjem” er skrevet af den norske dramatiker Henrik Ibsen og havde premiere på Det Kongelige Teater i 1879. Forestillingen er – i dag – en af de mest spillede teaterforestillinger i hele verden, skriver Det Lille Teater i en pressemeddelelse.

I Det lille Teater i Gråsten vil vi gerne præsentere ”vores” version.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Det Kongelige Teater fik Githa Nørby en kæmpesucces i rollen som Nora. På Det lille Teater i Gråsten har Ellen Langager Kristensen overtaget den rolle. Søren Thomsen ses i rollen som Thorvald Helmer – hendes mand, Trine Falkenberg i rollen som stuepige, Jørn Nilsen i rollen som sagfører Krogstad og Svend Aage Wolff i rollen som Doktor Rank.

”Et Dukkehjem” er gennem tiden blevet set som den ultimative forestilling om en kvindes frigørelse, men i virkeligheden handler ”Et Dukkehjem” måske ikke specielt om kvinder, måske handler forestillingen mest om – det der var det vigtigste for Ibsen – kampen om at blive et frit menneske.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det tror jeg ikke længere på”, siger Nora.

“Jeg tror, at jeg først og fremmest er et menneske, som du, som alle andre – eller at jeg skal forsøge på at bli’ det. Jeg ved nok, at de fleste vil gi’ dig ret, Thorvald, og at der står sådan noget i bøgerne. Men jeg kan ikke længere lade mig nøje med, hvad de fleste siger og mener, og hvad der står i bøgerne. Jeg må selv tænke over ting og selv finde en mening med det hele. Min mening..”

Vi glæder os til at vise Det lille Teaters udgave af denne store klassikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetter med eller uden spisning kan bestilles på www.lilleteater.dk eller på telefon 74 65 37 67.

Biletter: Voksne 70 kr. Børn 40 kr. Spisning fra kl. 18,30 – tre teatersnitter inkl. kaffe 80 kr.  og der skal bestilles forud.

Forestillinger

Fredag den 24.3 kl.19.30

Lørdag den 25.3 kl.19.30

Tirsdag den 28.3 kl.19.30

Torsdag den 30.3 kl.19.30

Fredag den 31.3 kl.19.30

13. juni 2024 112, Sønderborg

Røg fra skraldespand

13. juni 2024 112

Torsdag middag måtte brandfolk fra Station Sønderborg en tur til Rutebilstationen. “Der kom røg op fra en skraldespand, så vi hældte vand på og kørte hjem igen”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Jesper Grau, til SønderborgNYT.

Læs mere...