Det Lille Teater klar til Obersten

7. juni 2015 Kultur

Der er ikke noget at sige til, at amatør-teater fylder meget i familien Søren Vandkær Thomsens liv. Han har spillet

Foto: Det Lille Teater

Foto: Det Lille Teater

teater siden han var 10 år og er i dag fyldt 50.

Artiklen fortsætter under annoncen

For tyve år siden mødte han sin hustru Lone på scenen ved Genforeningspillet på Dybbøl i 1995, og i år spiller han hovedrollen som obersten i friluftsspillet med samme navn – sammen med ægteparrets 11-årige søn Mikkel, som har debut som frisørens søn. Og hvem ved. Måske følger sønnen i mor og fars fodspor, skriver Det Lille Teater i en pressemeddelelse.

“Stykket “obersten” er Det lille Teaters største satsning og hovedrollen som oberst er min hidtil største rolle og en kæmpe udfordring Jeg har øvet siden jul, to hverdage og i weekenden. Det kræver noget af familielivet”, siger Søren Vandkær Thomsen fra Lysabild.

“Vi spiller friluftforestillingen fra onsdag den 17. til torsdag den 25. juni, med fire aftenforestillinger og to

Foto: Det Lille Teater

Foto: Det Lille Teater

forestillinger om eftermiddagen, så også vores familie er fuldt engageret, og der er rigtig mange replikker at huske. Men jeg tror, det nok skal gå. Og publikum får en stærk oplevelse med hjem, for det er et spændende teaterstykke om en mand med en markant personlighed og som var et stort familiemenneske. Og hans medarbejdere i gendarmeriet betød rigtig meget for ham”, siger indehaveren af hovedrollen i årets største teaterforestilling under åben himmel i år.

Søren Vandkær Thomsen forsøger at tydeliggøre oberstens retfærdighedssans, temperament, mod, lune og empatiske sider. – Som skuespillere føler vi os i trygge hænder med den professionelle organisation og instruktion, som vi oplever. Og teatrets formand går i spændt forventning.

“Billetbestillingerne viser, at rigtig mange kommer til friluftsteater for første gang nogensinde hos Det lille Teater i Gråsten. Det understreger, at årets teaterstykke har et bredere publikum, end vi plejer at have”, siger formand Ole Gaul Nilum, som håber at de 50 medvirkende kommer til at opleve, at forestillingen bliver et tilløbsstykke. De første ca. 700 billetter er solgt.

Billetter kan reserveres på www.lille-teater.dkbillede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk