Det Lille Teater: Sidste udkald til Obersten

22. juni 2015 Kultur

Efter en fantastisk premiere med kongeligt besøg og et stort publikum til forestillingerne i sidste uge, så er det nu sidste chance for at se friluftspillet “Obersten” i Gråsten. De sidste to opførelser er onsdag aften og torsdag aften i denne uge kl. 19.30. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/06/untitled41.png” alt=”untitled4″ width=”240″ height=”239″ /> untitled7

“Årets forestilling i anledning af 70 året for befrielsen bliver teatrets hidtil største publikums succes”, siger lederen af Det Lille Teater i Gråsten, Ole Gaul Nilum. Han forventer, at omkring 1.000 ser stykket om oberst Paludan-Müllers kamp mod den tyske overmagt den 26. maj 1944.  Blandt publikum til premieren var også oberstens datter Dagny Paludan-Müller, som således genoplevede den barske afsked med faderen, da hun blev reddet ud af bygningen, som tyskerne beskød.

“I alt hvad der er skrevet om grænsegendarmernes chef, står der intet om, hvordan det var en aftale med præsten, untitled6der reddede hustruen, datteren og tjenestepigen. Den oplysning har jeg fra untitled3præstens søn, som er 91 år og bor på Djursland. Han overværede premieren og så, hvordan virkeligheden og historien hænger rigtig godt sammen”, siger en meget tilfreds forfatter til stykket “obersten”, Kaj Nissen.

Billetter til de sidste to forestillinger kan købes ved indgangen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk