Det lokale hjemmeværn tager på øvelse i Trekantområdet

23. maj 2016 REGIONALT

downloadMange tusinde frivillige soldater stiller op til hjemmeværnsøvelse i Trekantsområdet fra fredag 3. juni til søndag 5. juni. Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland sætter sit præg på øvelsen ved at stille med sin stab og flere hundrede Hjemmeværns-soldater , som også indgår i en historisk stor parade i Fredericia på Grundlovsdag, 5.

Artiklen fortsætter under annoncen

juni.

I perioden 3. juni til 5. juni vil beboere og besøgende i Trekantsområdet kunne støde på nogle af de mere end 4.000 uniformerede, danske hjemmeværnssoldater og deltagere fra en række andre lande, som er med, når Hjemmeværnet gennemfører den største øvelse i nyere tid.

Formålet er at øve sig i en række af de mange opgaver, som Hjemmeværnet løser for blandt andet Forsvaret, Politiet, Skat og beredskabet.

Alsidighed og sammenhold

Knap 46.000 frivillige og 600 ansatte i Hjemmeværnet er inviteret til at deltage, og både Hærhjemmeværnet, Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet stiller talstærkt op. Det glæder Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

”Når så mange frivillige fra alle tre værnsgrene mødes, giver det en unik mulighed for at øve nogle ting, som medlemmerne normalt ikke kan til daglig hjemme i kompagnier, flotiller og eskadriller”, siger Finn Winkler i en pressemeddelelse.HJV-plakat til landsøvelsen

Han bakkes op af Den Kommitterede for Hjemmeværnet, folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S).

”Det bliver en fantastisk mulighed for at vise, hvor mange forskellige opgaver Hjemmeværnet kan løse – fra alle aspekter af det militære håndværk til de mange typer af støtte, vores dedikerede frivillige yder til det civile samfund,” siger Bjarne Laustsen.

Landsøvelsen slutter Grundlovsdag  med en stor parade foran Bülows Kaserne i Fredericia.

Her vil Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland stå skulder ved skulder med øvrige frivillige og ansatte i Hjemmeværnet samt de mange udenlandske soldater, som også deltager i landsøvelsen.

Paraden forventes ligeledes at få besøg af en række prominente gæster, som sløret dog først kan løftes for tæt på startskuddet for øvelsen 3. juni.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk