Det Rådgivende Udvalg på Landdistriktsområdet har ikke talt med regeringen siden 2014

25. april 2017 Politik

Regeringens rådgivende udvalg på landdistriktsområdet, der blev nedsat i 2005 af daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, skal rådgive de skiftende regeringer om, hvordan land- og yderområderne skal udvikle sig, men siden regeringsskiftet i 2015 er udvalget ikke blevet indkaldt til møde en eneste gang.

Sidste møde var i november 2014, da Carsten Hansen var minister for by, bolig og landdistrikter, skriver Landdistrikernes Fællesråd i en pressemeddelelse.

Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer, der begge er en del af udvalget, har derfor skrevet en fælles henvendelse til erhvervsminister Brian Mikkelsen, hvor de opfordrer til, at udvalget genoplives.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som repræsentanter for henholdsvis et af de erhverv, der fylder meget i landdistrikterne og for borgere, kommuner og lokalsamfund rundt i hele landet, mener Landbrug & Fødevarer og Landdistrikternes Fællesråd, at udvalget fortsat kan bidrage med relevant viden og sparring til regeringen”, skriver Landdistrikternes Fællesråds formand Steffen Damsgaard og viceformand i Landbrug & Fødevarer Lone Andersen i henvendelsen til ministeren.

Det Rådgivende Udvalg på Landdistriktsområdet er et forum, hvori ministre og repræsentanter fra relevante organisationer, kan drøfte politiske spørgsmål, udspil og lovforslag, der vedrører udviklingen af landdistrikterne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...