Det Sønderjyske Hus får mere synlighed i ny løsning

7. november 2015 Erhverv

”Det Sønderjyske Hus” skulle på adressen samle essensen af Sønderjylland for turister og kommunens borgere bl.a. gennem et moderne turistbureau samt en café med et udbud af særlige sønderjyske egns specialiteter. Hertil skulle stedet være et udstillingsvindue for lokale fødevareproducenter og turistattraktioner samt kontorfællesskab for Visit Sønderborg, Destination Sønderjylland og Sønderborg Handel.

Artiklen fortsætter under annoncen

handel4

Sønderborg Vækstråd forsøgt at få projektet i de givne rammer, men det har ikke været muligt at finde en brugbar løsning, der kan tilgodese intentionerne. Dette skyldes primært manglende facademeter mod Perlegade. Der kommer ikke synlig nok til cafeen samt turistbureauet.

Det fremgår af de papirer, der lægges på bordet, når Erhvervsudvalget samles i den kommende uge.

Bedre løsning på tegnebrædtet

Da det fortsat er målet også at skabe et sønderjysk hus, der præsenterer alt det unikke fra Sønderjylland og Sønderborg-området overfor turister og borgere, har en række aktører, med Sønderborg Vækstråd som koordinator, fundet sammen om en alternativ løsning på ledige kvadratmetet tæt ved det tidligere H&M. . Her kan der i underetagen skabes de rigtige rammer for både Den Sønderjyske Café, turistbureauet samt ”udstillingsvinduet”. Hertil kan underetagen som en naturlig del rumme  Frivillighedens hus, der vil være med til at at skabe et bredt og folkeligt forankret miljø i selve huset, men som også vil være en vigtig brik i at skabe et øget flow, synlighed og aktivitet i den øvre del af gågaden.

H&M-bygningen

Det Sønderjyske Medie- og Innovations Hus, hvor iværksættere inden for handel og service, samt kreative iværksættere placeres, og hvor der skabes rammer til fleksible former for virksomheds netværksmøder – herunder møder og uddannelsesdage som eksempelvis faciliteres af Sønderborg Iværksætter Service. Bygningen huser også Nordschleswigers og Jydske Vestkystens lokalredaktioner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk