Det Sønderjyske Køkken ramme om workshops og madkonkurrence

8. august 2016 Erhverv

Søndag den 21. august sættes der fokus på det sønderjyske køkken og de lokale råvarer. Det sker når Destination Sønderjylland i samarbejde med Region Syddanmark og Sønderborg Kommune står bag arrangementet Local Cooking i Det Sønderjyske Hus i Sønderborg.

Dagen igennem vil Det Sønderjyske Køkken arrangere en række workshops, hvor børn og andre nysgerrige kan blive fortrolige med de mange gode råvarer som vokser op af den sønderjyske muld. Der vil bl.a. være mulighed for at bage dit eget brød, lave din egen marmelade, lære at sylte, lave fiskefrikadeller eller lave din egen pølse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan også være med til at kåre Sønderjyllands bedste sønderjyske spegepølse, når en lang række af Sønderjyllands dygtige slagtermestre i samarbejde med Sønderjyske Fristelser byder på smagsprøver af deres kvalitetsprodukter, skriver Destination Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Arrangementet er gratis og foregår i og omkring Det Sønderjyske Køkken i Sønderborg fra kl. 13.00 til 16.30.

Om aften inviteres madelskere i alle aldre med til kåringen af Sønderjyllands bedste ret, der skal være baseret på lokale råvarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fire restauranter er gået videre til finalen og gæsterne får mulighed for at smage alle fire bud på, hvad Sønderjyllands bedste ret skal være. Derudover serveres der en lille snack samt en dessert fra Det Sønderjyske Køkken. Til middagen serveres en vinmenu bestående af økologiske vine.

Billetter kan købes på Destination Sønderjylland bookingportal www.visitsonderjylland.dk og koster 975,- kr.

Finalisterne i konkurrencen

Artiklen fortsætter under annoncen

Krusmølle Tyrstrup Kro Restaurant Ros Restaurant Knapp
Simon Martin Asger Wullf Steffen Snitgaard og Marcel Rodriguez Steen Handler og Daniel Moisen

 

Et dommerpanel på fire fagpersoner vil bedømme retterne og kåre den Sønderjyske vinderret, der går videre til den nationale konkurrence, som finder sted på Aarhus Foodfestival den 4. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dommerpanelet består af:

Inge Adriansen Nelly Riggelsen Jens Peter Kolbeck Mikkel Bækgaard
Madhistoriker Madentusiast/ Naturmælk Kok Madskribent

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...