Det Sønderjyske Køkken ramme om workshops og madkonkurrence

8. august 2016 Erhverv

Søndag den 21. august sættes der fokus på det sønderjyske køkken og de lokale råvarer. Det sker når Destination Sønderjylland i samarbejde med Region Syddanmark og Sønderborg Kommune står bag arrangementet Local Cooking i Det Sønderjyske Hus i Sønderborg.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Dagen igennem vil Det Sønderjyske Køkken arrangere en række workshops, hvor børn og andre nysgerrige kan blive fortrolige med de mange gode råvarer som vokser op af den sønderjyske muld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil bl.a. være mulighed for at bage dit eget brød, lave din egen marmelade, lære at sylte, lave fiskefrikadeller eller lave din egen pølse.

Sune Axelsen, Jesper Kock og Madam Blå fra Det Sønderjyske Køkken inviterer til workshops.

Sune Axelsen, Jesper Kock og Madam Blå fra Det Sønderjyske Køkken inviterer til workshops.

Du kan også være med til at kåre Sønderjyllands bedste sønderjyske spegepølse, når en lang række af Sønderjyllands dygtige slagtermestre i samarbejde med Sønderjyske Fristelser byder på smagsprøver af deres kvalitetsprodukter, skriver Destination Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Arrangementet er gratis og foregår i og omkring Det Sønderjyske Køkken i Sønderborg fra kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

13.00 til 16.30.

Om aften inviteres madelskere i alle aldre med til kåringen af Sønderjyllands bedste ret, der skal være baseret på lokale råvarer.

Fire restauranter er gået videre til finalen og gæsterne får mulighed for at smage alle fire bud på, hvad Sønderjyllands bedste ret skal være.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover serveres der en lille snack samt en dessert fra Det Sønderjyske Køkken. Til middagen serveres en vinmenu bestående af økologiske vine.

Billetter kan købes på Destination Sønderjylland bookingportal www.visitsonderjylland.dk og koster 975,- kr.

Finalisterne i konkurrencen

Krusmølle Tyrstrup Kro Restaurant Ros Restaurant Knapp
Simon Martin Asger Wullf Steffen Snitgaard og Marcel Rodriguez Steen Handler og Daniel Moisen

 

Et dommerpanel på fire fagpersoner vil bedømme retterne og kåre den Sønderjyske vinderret, der går videre til den nationale konkurrence, som finder sted på Aarhus Foodfestival den 4.

Artiklen fortsætter under annoncen

september.

Dommerpanelet består af:

Inge Adriansen Nelly Riggelsen Jens Peter Kolbeck Mikkel Bækgaard
Madhistoriker Madentusiast/ Naturmælk Kok Madskribent

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Kommunes tilladelse til biogasanlæg i Kværs er ophævet

19. april 2021 Erhverv

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøbeskyttelsesloven og ophæver Sønderborg Kommunes afgørelse af 27. juni 2019 om miljøgodkendelse og VVM-tilladelse for opførelse og drift af et biogasanlæg i Kværs og hjemviser sagen til fornyet behandling. Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. ”Vi modtog fredag afgørelsen fra […]

Læs mere...