Søndag den 21. august sættes der fokus på det sønderjyske køkken og de lokale råvarer. Det sker når Destination Sønderjylland i samarbejde med Region Syddanmark og Sønderborg Kommune står bag arrangementet Local Cooking i Det Sønderjyske Hus i Sønderborg.
Dagen igennem vil Det Sønderjyske Køkken arrangere en række workshops, hvor børn og andre nysgerrige kan blive fortrolige med de mange gode råvarer som vokser op af den sønderjyske muld. Der vil bl.a. være mulighed for at bage dit eget brød, lave din egen marmelade, lære at sylte, lave fiskefrikadeller eller lave din egen pølse.
Du kan også være med til at kåre Sønderjyllands bedste sønderjyske spegepølse, når en lang række af Sønderjyllands dygtige slagtermestre i samarbejde med Sønderjyske Fristelser byder på smagsprøver af deres kvalitetsprodukter, skriver Destination Sønderjylland i en pressemeddelelse.
Arrangementet er gratis og foregår i og omkring Det Sønderjyske Køkken i Sønderborg fra kl. 13.00 til 16.30.
Om aften inviteres madelskere i alle aldre med til kåringen af Sønderjyllands bedste ret, der skal være baseret på lokale råvarer.
Fire restauranter er gået videre til finalen og gæsterne får mulighed for at smage alle fire bud på, hvad Sønderjyllands bedste ret skal være. Derudover serveres der en lille snack samt en dessert fra Det Sønderjyske Køkken. Til middagen serveres en vinmenu bestående af økologiske vine.
Billetter kan købes på Destination Sønderjylland bookingportal www.visitsonderjylland.dk og koster 975,- kr.
Finalisterne i konkurrencen
Krusmølle | Tyrstrup Kro | Restaurant Ros | Restaurant Knapp |
Simon Martin | Asger Wullf | Steffen Snitgaard og Marcel Rodriguez | Steen Handler og Daniel Moisen |
Et dommerpanel på fire fagpersoner vil bedømme retterne og kåre den Sønderjyske vinderret, der går videre til den nationale konkurrence, som finder sted på Aarhus Foodfestival den 4. september.
Dommerpanelet består af:
Inge Adriansen | Nelly Riggelsen | Jens Peter Kolbeck | Mikkel Bækgaard |
Madhistoriker | Madentusiast/ Naturmælk | Kok | Madskribent |