Det Sønderjyske Køkken lærte kursister at bage lækkert brød

19. januar 2019 Erhverv

Lørdag blev der delt masser af gode bagetips ud til deltagerne i bagekurset i Det Sønderjyske Køkken, der i samarbejde med Skærtoft Mølle stod for kurset.

“I skal huske, at I aldrig må komme salt og olie eller smør i jeres dej, inden den er rørt sammen”, sagde Steffen Nielsen fra Skærtoft Mølle, hvor der fremstilles mel af bedste kvalitet.

“Man kan booste gæren ved at tilsætte sukker og det gør vi, når vi laver fest-boller. Jeg synes ikke, det skal i andre former for brød, fordi vi skal kunne smage melet”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

På kurset prøvede deltagerne at lave dej af forskellige slags mel – og når Steffen Nielsen viste, hvordan man gør, så det legende let ud.

Men kursisterne opdagede hurtigt, der er forskel på stor rutine og ingen rutine.

“Det er også godt at vide, at groft mel er bedre for vores krop end helt hvidt mel. Kroppen får mere af det, som den har brug for, når vi bruger groft mel, hvor alt fra kornet er med. Det gør os mætte på den rigtige måde, når der er noget at bide i”, sagde Jesper Kock fra Det Sønderjyske Køkken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet for flere af kursisterne var at lære at bage brød, der er luftige og har sprød skorpe – og det kan de allesammen nu.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...