Det unge byråd skal opfylde ønsker for en hel million

28. april 2016 Politik

Torsdag morgen blev elevrepræsentanter fra kommunens folkeskoler plantet rundt om bordet i Byrådssalen på

” width=”300″ height=”192″ /> Erik Lorenzen og Ellen Trane Nørby, professionelle politikere, følger starten på Elevbyrådsmødet.

Rådhuset i Sønderborg, hvor hver skole skal kæmpe for at få opfyldt alle eller nogle af de ønsker, som står på deres ønskeliste.

Når alle skolers ønsker listes op, så skal der lægges hele tre millioner kroner på bordet for at opfylde dem. Udfordringen er, at der ligger en million kroner.

“I kommer til at lære demokrati i praksis og med rigtige penge – og i kommer til at lære at vælge og turde prioritere og det gør jer stærkere i jeres eget liv”, siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby, som åbnede for forhandlingerne.

Inden ministeren talte, så fortalte formanden for Danske Skoleelever, at elever i Sønderborg er heldige, fordi de har reel indflydelse på tingene. Det ser man ingen andre steder i landet.

“Og det er da vildt, at i har en hel million. Det er ellers kun i Hvem vil være millionær, man kan vinde en million og få lov til at give pengene til et velrørende formål”, siger Ellen Trane Nørby og fortsætter med at fortælle, hvorfor hun synes, at forhandlinger er spændende:

“Man lægger sit ønske frem og det samme gør de andre – og selvfølgelig er det fantastisk at få sit ønske helt igennem, men det er også en rigtig god ting at lytte og finde kompromisser. Det spændende er, at i har ønsker for tre millioner og skal finde dem, der kan dækkes med en million. Ingen ved, hvor i lander”.

“I kommer til at opdage, at det er en god ting at have forberedt sig, at have hjerteblod og engagement”, siger ministeren, hvorefter hun overlader scenen til de lokale elevrådsrepræsentanter, som fremlagde de forskellige ønsker.

Når dagen er slut, så har de unge mennesker bestemt sig for, hvad de vil bruge en hel million kroner til.

Og bedst af alt er, at deres beslutninger bliver ført ud i livet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk