Deutscher Shul – und SprachVerein vil flytte dagtilbud til Alnor

4. november 2021 Gråsten

Deutscher Schul- und SprachVerein ønsker at flytte sit dagtilbud i Rinkenæs til Bomhusvej i Alnor og dermed nærmere Fördeshule Gravestein. Børnehave og skole vil komme til at ligge over for hinanden på Bomhusvej. Derfor ønsker foreningen at omdanne og udvide ejendommen på adressen Bomhusvej 1 og har købt cirka 900 kvadratmester af nabogrunden.

Kommunen skriver i en pressemeddelelse, at forvaltningen har lavet et forslag til lokalplan for Børnehave på Bomhusvej, Alnor, Gråsten. Formålet med lokalplanen er at give mulighed for at anvende området til en daginstitution samt opstille bestemmelser, som angiver rammerne for størrelsen af byggeri i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er en lokalplan, som har været undervejs i længere tid, og som vi nu kan sende i høring. Forslaget understøtter Byrådets vision om at udvikle bæredygtige lokalsamfund. Det er meget aktuelt i denne tid, hvor Sønderborg Kommune har sat gang i udarbejdelsen af en samlet bystrategi for Gråsten-Rinkenæs-Egernsund, og her ligger Alnor lige i midten, og vi gerne vil have idéer, bemærkninger og forslag til, hvordan området kan udvikle sig”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forslaget til ny lokalplan inklusiv kommuneplantillæg for en ny børnehave på adressen Bomhusvej 1 i Alnor sendes i offentlig høring i otte uger, og som en del af den offentlige høring holdes der et borgerinformationsmøde. Da området er udlagt til erhvervsområde, er der sideløbende med lokalplanforslaget udarbejdet et kommuneplantillæg, der giver mulighed for fremadrettet at anvende ejendommen som daginstitution.

Den eksisterende bygning på grunden bruges i dag til kontor, men ønskes lavet om til børnehave. Det kræver samtidig en tilbygning på 150 kvadratmeter. Den samlede bygning bliver cirka 530 kvadratmeter, hvilket giver plads til cirka 60 børn, heraf 15 vuggestuebørn og 45 børnehavebørn.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Alnor er i forvejen et attraktivt boligområde, der ligger tæt ved Gråsten og med kort afstand til Rinkenæs og Egernsund. Det gør, at en ny børnehave i Alnor kan være med til at tiltrække nye borgere. Hele Gråsten-området ligger attraktivt i forhold til arbejdspladser, kyst, vand og natur. Der er busser, tog og motorvej, som gør det nemt at komme til og fra den resterende del af Jylland og til Tyskland”, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Adgang til daginstitutionen sker på samme vej som skolen på Bomhusvej.  Det vil øge trafikken i området, og kommunen vil derfor løbende vurdere på trafikregulering og sikkerhed på det offentlige vejareal.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...