DF: Hjemmeværnet skal hjælpe med grænsekontrol

17. januar 2016 112

Dansk Folkeparti vil ifølge TV2 Nyhederne give Venstre-regeringen mulighed for at kræve, at hjemmeværnsfolk grænsedeltager i arbejdet med grænsekontrol.

Det skal med udgangspunkt i reglerne om borgerligt ombud, og målet er at sikre en ordentlig grænsekontrol, forklarer DF’s beredskabsordfører, Jeppe Jakobsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjemmeværnet og politiet er imod

“Jeg vil være meget skeptisk over for en løsning, hvor man kan tvinge hjemmeværnsfrivillige til at støtte politiet i en opgave”, siger formanden for Hjemmeværnets landsråd, Claus Lemming. Hjemmeværnet bygger på frivillighed og det spiller ikke sammen med tvangsudskrivelse til grænsevagter.

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, understreger, at han ikke kender detaljerne i forslaget, men han dog synes, det lyder uovervejet.

“Hvad skal man gøre, hvis der kommer en klage? Der er en grund til, at der kan klages til den uafhængige politimyndighed over os. Hvem kan der klages til, hvis en hjemmeværnsmand foretager en uberettiget anholdelse ved grænsen. Med al respekt er hjemmeværnsfolk ikke trænet til at udføre politimyndighed, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk