DF-kandidat: LGBTQ+personer skal være en del af fællesskabet

Politikerpanelet. Foto: Ole Kæhler
Politikerpanelet. Foto: Ole Kæhler
14. maj 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Det er ikke EUs opgave at sikre LGBTQ+personers rettigheder. I stedet skal de være en del af fællesskabet i de lande, hvor de bor. Vi skal respektere andre medlemslandes kultur og ikke påtvinge dem vores.

Så klart svarede EP-kandidat Rune Bønnelykke fra DF på spørgsmålet om EU skal sikre LGBTQ+personers rettigheder i alle EU-lande. Svaret kom på et valgmøde, som LGBTQ+Sønderborg havde arrangeret mandag aften i Frivillighedens Hus.

Fra Dansk Folkeparti deltog Rune Bønnelykke fra Vejle, SFs John Brandt fra Sønderborg. Michael Hertig bor også i Sønderborg og han deltog for Alternativet. Radikale Finn Hartvig Nielsen havde taget turen fra udkanten af Odense. Fra Enhedslisten deltog Selma Bolø, der er fra Broager, men for tiden studerer i København og fra Socialdemokratiet deltog Maria Radoor, som har adresse i Kolding.

Artiklen fortsætter under annoncen

John Brandt fra SF var ikke enig med Rune Bønnelykke i, at EU ikke skal gøre noget for at sikre LGBTQ+personers rettigheder.

“I flere lande bliver LGBTQ+personer diskrimineret og hvis to af af samme køn kysser hinanden på gaden, så koster det i nogle lande en bøde. Så der er tale om en værdikamp på ligestillingsområdet og den kan EU påvirke”, sagde han.

Mikael Hertig fra Alternativet sagde det meget enkelt:

“EU skal sætte rammerne og ifølge Folkeretten er diskrimination forbudt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Enhedslisten skal EUs medlemslande leve op til de værdier.

“Og vil de ikke det, så må de jo melde sig ud af EU. For at komme med i EU skal landene leve op til nogle regler, men de regler sr ud til ikke at tælle, når landene først er indenfor. Reglerne hele tiden holdes i hævd”, sagde Selma Bolø.

Radikale Finn Hartvig Nielsen fik sagt lidt om LGBTQ+personer og Danmark:

“Vi går og tror, at vi er så gode her i Danmark, men der er stadig diskrimination af LGBTQ+personer og vi skal hele tiden kæmpe for vores rettigheder”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maria Radoor fra Socialdemokratiet sagde, at vi alle skal have lov at være den, som vi er – uanset hvor vi bor og det fik Rune Bønnelykke til at reagere:

“Det med det individuelle, altså mig, mig, mig, skal vi ikke arbejder for, men vi skal være så rummelige, at der er plads til alle i vores fællesskaber”, sagde han.

Der blev også debatteret klima og derefter satte ordstyreren gang i ‘speeddating’, hvor kandidaterne satte sig ned til bordene med debatdeltagere. Det gav en mere fri samtale og flere fik mulighed for at få svar på deres spørgsmål.

21. maj 2024 112, Sønderborg

Indbrud i én bil og hærværk på en anden

21. maj 2024 112

Mandag aften – klokken 22:10 – fik politiet et opkald om, at der var gang i et indbrud i en bil, som holdt på Borgmester Andersens Vej i nærheden af nummer 100. “Gerningsmændene havde fået bildøren op, men tilsyneladende fik de ikke noget med derfra”, siger Martin Hess Pedersen fra det lokale politi. Klokken 22:44 […]

Læs mere...