DF kræver toldere og politi ved grænsen

21. juni 2015 Politik

Dansk Folkeparti har længe peget på, at grænsekontrollen skulle tilbage med permanente anlæg med toldere og politibetjente samt nummerpladescannere.grænse

Det får tommelfingeren nedad fra formand for Foreningen UdviklingsRåd Sønderjylland, Leif Friis Jørgensen, overborgmester i Flensborg Simon Faber og chefredaktør for Flensborg Avis, Jørgen Møllekær.

Artiklen fortsætter under annoncen

De frygter alle tre for uheldige konsekvenser, skriver TV SYD.

Med valget, hvor partiet kunne fejre en dramatisk sejr, står Dansk Folkeparti med gode kort på hånden for at sikre sig, at deres politiske krav bliver gennemført. Formanden Kristian Thulesen Dahl har da også igen og igen understreget, at man søger derhen, hvor indflydelsen er størst.

Præcis hvad kravet er med hensyn til de permanente anlæg og antallet af toldere og betjente og razziaer, står dog lidt hen i det uvisse.

Artiklen fortsætter under annoncen

DF står stærkest udenfor regeringen

Lørdag spillede Thulesen Dahl ud med flere markante krav for at gå i regering:

Der skal være en stram EU-linje, grænsekontrollen skal genindføres, udlændinge-politikken skal være strammere, og så skal der være en årlig vækst i den offentlige sektor på 0,8 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thulesen Dahl smed kravene på bordet, da han lørdag formiddag var til de indledende forhandlinger med Lars Løkke.

Artiklen fortsætter under annoncen

I toppen af Dansk Folkeparti er meldingen, at Lars Løkke skal foretage nogle ordentlige kovendinger, hvis han skal gå ind på DF’s linje. Ikke mindst når det kommer til EU, grænsekontrol og den offentlige vækst.

Med andre ord kan Løkke se frem til et yderst kompliceret forhandlingsforløb, hvis det skal lykkes ham at stable et regeringssamarbejde med DF på benene.

Som landet ligger nu, forudser Kristian Thulesen Dahl, at enderne ikke kommer til at mødes.

Han har hele tiden meldt ud, at det er vigtigere for DF at kæmpe for deres mærkesager end det er at køre ministerbiler.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...