DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Sport

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa.

Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om stafetten, inden de satte i løb.

“Nu er DGIs Genforreningsstafet nået til Sønderborg på den tur, som skridter landsdelen af og forbinder fortid, nutid og fremtid – og som binder både egne og mennesker sammen i en kæde”, sagde Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Charlotte Bach Thomassen fra DGI havde noteret sig, at det småregnede og var koldt.

“Men det er en kæmpe fornøjelse at være med i dag og pyt med, at solen ikke skinner, når vi er varme helt ind i hjertet”, sagde hun og huskede løberne på, at genforeningsstafetten er for både krop og ånd.

Jesper Kock fik fortalt, at han og Stephan Kleinschmidt også var med i stafetten, da den forleden var i Nordborg.

“Og nu er vi med igen og klar til at løbe med til Dybbøl Banke og bringe depechen et stykke på vej, inden den når over grænsen til Aabenraa. Andre kan også komme ud og løbe – de skal bare tilmelde sig der virtuelle stafet”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT sendte direkte tv, da genforenings-depechen nåede til Sønderborg og du kan se tv-indslaget på SønderborgNYT TV her og billeder her fra området omkring Rytterstatuen i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...