DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Sport

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa.

Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om stafetten, inden de satte i løb.

“Nu er DGIs Genforreningsstafet nået til Sønderborg på den tur, som skridter landsdelen af og forbinder fortid, nutid og fremtid – og som binder både egne og mennesker sammen i en kæde”, sagde Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Charlotte Bach Thomassen fra DGI havde noteret sig, at det småregnede og var koldt.

“Men det er en kæmpe fornøjelse at være med i dag og pyt med, at solen ikke skinner, når vi er varme helt ind i hjertet”, sagde hun og huskede løberne på, at genforeningsstafetten er for både krop og ånd.

Jesper Kock fik fortalt, at han og Stephan Kleinschmidt også var med i stafetten, da den forleden var i Nordborg.

“Og nu er vi med igen og klar til at løbe med til Dybbøl Banke og bringe depechen et stykke på vej, inden den når over grænsen til Aabenraa. Andre kan også komme ud og løbe – de skal bare tilmelde sig der virtuelle stafet”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT sendte direkte tv, da genforenings-depechen nåede til Sønderborg og du kan se tv-indslaget på SønderborgNYT TV her og billeder her fra området omkring Rytterstatuen i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...