DGIs Stafet 2020 er på plads i Aabenraa

7. juni 2021 Sport
Stafet 2020 kom i mål søndag. Pressefoto, DGI
Stafet 2020 kom i mål søndag. Pressefoto, DGI

En månedlang markering af Genforeningen har netop nået sin afslutning på Folkehjem Aabenraa, da DGIs Stafet 2020 søndag kom over målstregen efter 468 kilometer rundt langs den gamle dansk-tyske grænse i syv forskellige kommuner – heriblandt Sønderborg.

Igennem hele Stafetten har depechen været i hænderne på mange forskellige løbere, DGI repræsentanter, de syv kommuners borgmestre og Regionsrådsformand Stephanie Lose, skriver DGI i en pressemeddelelse.

Nu er den så kommet i mål på Folkehjem Aabenraa, hvor den skal udstilles i en montre med et påbud om, at den først må åbnes ved 200-året for Genforeningen – altså om 99 år i 2120:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Inde i depechen sidder fire USB-stiks og på dem uploader vi al dokumentation, billeder, filmklip og hilsener fra deltagere i Stafet 2020, som depechen har opsamlet på sin vej rundt. Vi har sørget for en back-up på landsarkivet, for vi ved jo ikke, om USB-stik kan åbnes til den tid, men skal vi ikke lade dem om det”, siger Holger Jacobsen, der er frivillig initiativtager til Stafet 2020.

Thomas Andresen, Formand for Folkehjem Aabenraa og formanden for præsidiet for Genforeningen, modtog depechen;

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er med meget stor stolthed og ansvar, at vi på Folkehjem Aabenraa modtager dette stykke Danmarkshistorie, og vi vil sørge for, at den får en flot placering her, så I én dag kan komme forbi og fortælle, at den har I båret frem”, siger han.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...