DGIs Stafet 2020 er på plads i Aabenraa

7. juni 2021 Sport
Stafet 2020 kom i mål søndag. Pressefoto, DGI
Stafet 2020 kom i mål søndag. Pressefoto, DGI

En månedlang markering af Genforeningen har netop nået sin afslutning på Folkehjem Aabenraa, da DGIs Stafet 2020 søndag kom over målstregen efter 468 kilometer rundt langs den gamle dansk-tyske grænse i syv forskellige kommuner – heriblandt Sønderborg.

Igennem hele Stafetten har depechen været i hænderne på mange forskellige løbere, DGI repræsentanter, de syv kommuners borgmestre og Regionsrådsformand Stephanie Lose, skriver DGI i en pressemeddelelse.

Nu er den så kommet i mål på Folkehjem Aabenraa, hvor den skal udstilles i en montre med et påbud om, at den først må åbnes ved 200-året for Genforeningen – altså om 99 år i 2120:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Inde i depechen sidder fire USB-stiks og på dem uploader vi al dokumentation, billeder, filmklip og hilsener fra deltagere i Stafet 2020, som depechen har opsamlet på sin vej rundt. Vi har sørget for en back-up på landsarkivet, for vi ved jo ikke, om USB-stik kan åbnes til den tid, men skal vi ikke lade dem om det”, siger Holger Jacobsen, der er frivillig initiativtager til Stafet 2020.

Thomas Andresen, Formand for Folkehjem Aabenraa og formanden for præsidiet for Genforeningen, modtog depechen;

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er med meget stor stolthed og ansvar, at vi på Folkehjem Aabenraa modtager dette stykke Danmarkshistorie, og vi vil sørge for, at den får en flot placering her, så I én dag kan komme forbi og fortælle, at den har I båret frem”, siger han.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...