Dialogmøde skal gavne samarbejdet mellem kommune og borgere med handicap

10. september 2021 Samfund

Sønderborg Kommunes Handicapråd og Social- og Seniorudvalget samt Børn- og Uddannelsesudvalget fortsætter den fælles indsats for at styrke samarbejdet mellem kommunen og borgere med handicap. Første dialogmøde om emnet finder sted den 13. september.

Danske Handicaporganisationer og Kommunernes Landsforening har fem anbefalinger, der sætter tillid og samarbejde i centrum i arbejdet mellem borgere med handicap og kommunen.

Det er netop de anbefalinger, som Handicaprådet, Social- og Seniorudvalget og Børn- og Uddannelsesudvalget tager udgangspunkt i en fælles dialog om, hvordan mennesker med handicap i Sønderborg Kommune oplever samarbejdet med kommunen, og hvordan samarbejdet kan styrkes.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vigtigt, at alle borgere med handicap føler, at de bliver taget seriøst. Vi er i Handicaprådet derfor glade for, at kommunen tager anbefalingerne alvorligt og ønsker samarbejdet med os. Vi ser meget frem til at starte arbejdet, for selv om vi generelt er tilfredse med forholdene i Sønderborg Kommune, så skal vi løbende holde øje med og diskutere kvaliteten i opgaveløsningen på handicapområdet”, siger Bente Rey, formand for Handicaprådet.

Sønderborg Handicapråd har med baggrund i de fem anbefalinger inviteret Social- og Seniorudvalget og Børn- og Uddannelsesudvalget til et dialogmøde. På mødet deltager formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen. Danske Handicaporganisationer er en paraplyorganisation for 35 handicaporganisationer og fungerer som fælles talerør på handicapområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm, ser frem til et styrket samarbejde på handicapområdet.

”Jeg føler, at vi allerede i dag har et ret godt samarbejde på handicapområdet, så det skal vi selvfølgelig bygge videre på, og nu tager vi fat i de overordnede anbefalinger. Det samme gælder kommunens sagsbehandling på handicapområdet, hvor vi overordnet gør det fornuftigt. Der er nogle områder, hvor vi kan gøre det bedre, og hvor vi skal forbedre os, så vi som kommune kan levere den rette service samt sikre en så høj retssikkerhed for borgerne som muligt. Men generelt virker vores sagsbehandling, og borgerne får det, de har krav på – og det er kommunens opgave”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Landsstævne hos Sønderborg Sportsrideklub

1. oktober 2022 Sport

I weekenden er der masser at kigge på for enhver, som synes, det er fascinerende at se ridebanespring. Man skal ganske enkelt bare tage på besøg hos Sønderborg Sportsrideklub i Huholt, hvor der er et stort landsstævne, som begyndte fredag og først slutter søndag. “Der er 220 ryttere med i landsstævnet og et landsstævne adskiller […]

Læs mere...