Din bopæl er afgørende for ventetiden på speciallæge

9. januar 2018 REGIONALT

Der er stor forskel mellem regionerne på, hvor hurtigt man får tid hos en speciallæge. I Region Syddanmark skal kvinder vente 18 uger på en gynækologisk speciallæge, mens ventetiden er den halve i Region Midtjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Ugebrevet A4, som har udarbejdet en ny opgørelse over ventetider til speciallæger på baggrund af en aktindsigt hos Danske Regioner.

Opgørelse viser, at voksne borgere i Region Midtjylland gennemsnitligt venter 38 uger på en tid hos de praktiserende psykiatere. Til sammenligning står indbyggere i Region Syddanmark ‘kun’ på ventelisten i 13 uger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foruden psykiatere er der forskelle på ventetiden til landets hudlæger.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby slår i et skriftligt svar til Ugebrevet A4 fast, at det er en topprioritet for regeringen at sikre alle danskere en »let« og »lige« adgang til behandling af høj kvalitet.

Ellen Trane Nørby afviser, at der i regionerne mangler penge til at sørge for kortere ventetider til speciallægerne.

“Vi har sat ind med en lang række initiativer til at understøtte et nært og sammenhængende sundhedsvæsen. På den baggrund virker det lidt nemt bare at affærdige denne vigtige problemstilling med, at der mangler penge”, skriver ministeren til Ugebrevet A4

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk