Direktør Trine Lindén: Skru nu Vækstrådet rigtigt sammen

3. september 2014 Debat

Læserindlæg fra adm. direktør Trine Lindén:

Trine Lindén håber, at Vækstrådet repræsenterer hele viften med erhverv.

Trine Lindén håber, at Vækstrådet repræsenterer hele viften med erhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

DI’s netop offentliggjorte måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner, placerer Sønderborg i den absolutte bund – nr. 95 ud af 96! Desværre overrasker det ikke, for i de seneste år har erhvervsklimaet i Sønderborg været i frit fald.

For få år siden indtog vi en 24. plads og var samtidig med i opløbet om at blive årets iværksætterkommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tre år efter, under to forskellige bystyrer, er vi faldet over 70 pladser, imens vores indsats på iværksætterområdet kan være svær at få øje på. Det er et alvorligt problem, fordi det er vores virksomheder og iværksættere, vi skal leve af i fremtiden. Her skabes arbejdspladserne og de skattekroner, som finansierer vores velfærd.

Om få dage præsenterer byrådet os for et helt nyt Vækstråd, hvor alle erhvervsfremmeinitiativer i fremtiden skal samles og koordineres. En både rigtig og nødvendig idé i dyb erkendelse af, at erhvervsklimaet i Sønderborg er i frit fald, og at noget nyt må ske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har brug for et nytænkende Vækstråd, der tør gå nye veje og afsøge nye muligheder.

Vi har brug for et Vækstråd, der reelt afspejler Sønderborgs erhvervsliv med bred branchesammensætning inden for industri, energi, handel, service og turisme samt repræsentation af de 93 % af vores virksomheder, der har under 50 ansatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har brug for dygtige mennesker, der kan, vil og tør tænke ud af boksen.

Nu er det derfor op til vores politikere på tværs af alle partier at vise både mod og handlekraft og sikre den rette sammensætning af og arbejdsbetingelser for Vækstrådet.

At tænke nyt må være et minimumskrav, for sagt med Einsteins ord: Vi kan ikke løse vores problemer med samme tankegang, som vi brugte til at skabe dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...