Direktør Trine Lindén: Skru nu Vækstrådet rigtigt sammen

3. september 2014 Debat

Læserindlæg fra adm. direktør Trine Lindén:

Trine Lindén håber, at Vækstrådet repræsenterer hele viften med erhverv.

Trine Lindén håber, at Vækstrådet repræsenterer hele viften med erhverv.

DI’s netop offentliggjorte måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner, placerer Sønderborg i den absolutte bund – nr.

Artiklen fortsætter under annoncen

95 ud af 96! Desværre overrasker det ikke, for i de seneste år har erhvervsklimaet i Sønderborg været i frit fald.

For få år siden indtog vi en 24.

Artiklen fortsætter under annoncen

plads og var samtidig med i opløbet om at blive årets iværksætterkommune.

Tre år efter, under to forskellige bystyrer, er vi faldet over 70 pladser, imens vores indsats på iværksætterområdet kan være svær at få øje på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er et alvorligt problem, fordi det er vores virksomheder og iværksættere, vi skal leve af i fremtiden. Her skabes arbejdspladserne og de skattekroner, som finansierer vores velfærd.

Om få dage præsenterer byrådet os for et helt nyt Vækstråd, hvor alle erhvervsfremmeinitiativer i fremtiden skal samles og koordineres.

Artiklen fortsætter under annoncen

En både rigtig og nødvendig idé i dyb erkendelse af, at erhvervsklimaet i Sønderborg er i frit fald, og at noget nyt må ske.

Vi har brug for et nytænkende Vækstråd, der tør gå nye veje og afsøge nye muligheder.

Vi har brug for et Vækstråd, der reelt afspejler Sønderborgs erhvervsliv med bred branchesammensætning inden for industri, energi, handel, service og turisme samt repræsentation af de 93 % af vores virksomheder, der har under 50 ansatte.

Vi har brug for dygtige mennesker, der kan, vil og tør tænke ud af boksen.

Nu er det derfor op til vores politikere på tværs af alle partier at vise både mod og handlekraft og sikre den rette sammensætning af og arbejdsbetingelser for Vækstrådet.

At tænke nyt må være et minimumskrav, for sagt med Einsteins ord: Vi kan ikke løse vores problemer med samme tankegang, som vi brugte til at skabe dem.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...