DIs erhvervsvenlighedsmåling: Sønderborg er nummer 42

3. september 2018 Erhverv

Sønderborg rykker i år 18 pladser frem til en samlet placering på en 42. plads i DI’s undersøgelsen af Danmarks kommuners erhvervsklima, Lokalt Erhvervsklima 2018.

Dermed lægger kommunen stadig større afstand til en tidligere bundplacering.

I Sønderborg er det en ren svir at surfe i cyberspace.

Det viser resultatet i DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2018. Det går let, og store mængder af data kan hurtigt uploades eller downloades. Det er en vigtig størrelse for borgere og virksomheder, der kan kommunikere, bestille og handle på nettet og vel at mærke også gøre det på distancen hurtigt og let.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og når der kigges på kommunens vejnet er virksomhederne også godt tilfredse med kvaliteten.

Erling Duus roser kommunen, der er blevet bedre at have virksomhed i.

”Vejenes kvalitet er altafgørende for trafikanterne. Hvis kommunen går på kompromis her, kommer der let mere trængsel og kødannelser, som ikke kun rammer privatkørsel, men også de mange virksomheder, der bruger vejene til transport. Det går også ud over alle pendlerne og deres arbejdspladser. Så et stort cadeau til Sønderborg Kommune her og også med de gode internetforbindelser”, siger formand for DI Sønderjylland Erling Duus i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter en ordentlig dukkert i 2015, hvor Sønderborg tog den absolutte bundplacering på en 96. plads, er det år efter år gået stille og roligt fremad for kommunen.

Og den fremgang ser ud til at blive ved.

Kommunens indsats for at for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere har fået en lille fremgang fra en 46. plads til en 35. plads. Og når det gælder antallet af virksomheder i kommunen, som jobcentret har haft kontakt med om et konkret forløb, så ligger kommunen på en flot fjerdeplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er dejligt at konstatere. For vores undersøgelse viser, at adgangen til nye dygtige medarbejdere er det område, som ubetinget får mest opmærksomhed fra vores virksomheder. Lige godt halvdelen svarer, at det er dét område, kommunen bør prioritere, hvis virksomhederne skal kunne vokse”, siger Erling Duus.

Se alle resultater HER på DIs HJEMMESIDE  

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 112, Augustenborg

Brand i mejetærsker

14. august 2022 112

Søndag klokken 16:25 blev indsatslederen fra Sønderborg Brand og Redning kaldt til en brand på Møllevej i Asserballe og det samme gjorde Augustenborg Frivillige Brandværn. “Der gik ild i en mejetærsker, mens der blev høstet. Ejeren ringer 112 og går så i gang med en pulverslukker. De frivillige brandmænd tager over og får slukket de […]

Læs mere...