Dit kryds kan lande i et helt andet parti undervejs i perioden

5. november 2013 Politik

I det syd- og sønderjyske har fjorten byrådsmedlemmer skiftet det parti eller den liste ud, som de blev valgt på i 2009.

De er blandt andet “hoppet” fra Venstre til løsgænger, fra SF til Socialdemokratiet, fra lokalliste til Det Konservative Folkeparti.

Kun i Haderslev er politikerne blevet hos de lister, hvor de blev valgt.

Den politiker, du stemmer på, kan sagtens give dit kryds en anden farve i valgperioden.

Den politiker, du stemmer på, kan sagtens give dit kryds en anden farve i valgperioden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg flyttede den enlige konservative, Jesper Rosanes, til Venstre. Fælleslisten har mistet Anita Kjøng-Rasmussen og Karen Damm, der nu er løsgængere. Anita Kjøng-Rasmussen genopstiller ikke, Karen Damm har lavet sin egen liste, Alssundlisten, til dette valg.

Ifølge dr.syd ser de politikere, der forlader deres partier ikke et skift som et problem, fordi det i kommunalpolitik handler mere om personer end om partier.

I Tønder skiftede et medlem først fra DF til Liberal Alliance, så til løsgænger og senere afgjorde Valgbarhedsnævnet, at medlemmet var uværdig til at sidde i byrådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...