Didde Lauritzen vil gøre udsatte børns liv bedre

10. oktober 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Når der skal sættes kryds til kommunalvalget, så er det muligt at give sin stemme til Didde Lauritzen, som er datter af borgmesteren.

Didde Lauritzen skal selvfølgelig også selv stemme og hvis ikke hun skulle stemme på en socialdemokrat, så ville hun sætte sit kryds ved konservative Trine Lindén.

Udsatte børns kandidat

“Mit hjerte banker for de udsatte børn og jeg synes bestemt, jeg har noget at byde ind med på det område”, siger Didde Lauritzen, der til daglig er læge på børneafdelingen på Aabenraa Sygehus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den socialdemokratiske kandidat ved godt, at det ikke er alt, der kører på skinner i Børne- og Uddannelsesforvaltningen.

“Men jeg ved også, der er adskillige socialrådgivere og børnefagligt personale, der gør det bedste som de kan. De skal have opbakning til at få tingene til at lykkes”, siger byrådskandidaten.

“Og her har jeg via min uddannelse og de erfaringer, som jeg har samlet, en anden vinkel på tingene”.

Ingen må tabes

Det vigtige for Didde Lauritzen er, at udsatte børn og unge ikke tabes i systemet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og nogle gang er anbringelse den rigtige løsning. Ikke altid, men oftere end man umiddelbart tror. Og vi skal gøre det rigtige, når vi hjælper”, siger hun.

“Hvad nytter det at prøve at hælpe børn i et hjem, der ikke hænger sammen. Så er det jo det kaotiske, der fylder i børnene og det rammer både skolegang og udvikling”, siger Didde Lauritzen.

“Vi skal hele tiden videreuddanne de mennesker, der arbejder i familieplejen og det skal være et attraktivt job for dem, at hjælpe udsatte børn”, siger Didde Lauritzen, som har mødt adskillige unge og børn, der har så ondt i livet, at de har tyet til selvskader.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De børn og unge kan ende med et liv, hvor skolegangen ikke lykkes og de frem til folkepensionen bare skal gøre det, som en socialrådgiver i Jobcentret siger. Det er ikke et godt liv”, siger Didde Lauritzen bestemt. Hun er sikker på, at en kvalificeret tidlig indsats kan hjælpe udsatte til et glimrende liv med uddannelse, arbejde og fremfor alt mental sundhed og mod på livet.

Sønderborg Kommune har gennem en række år arbejdet ihærdigt på at undgå anbringelser.