Djøf: Vi ser positivt på udflytning af statslige arbejdspladser

4. august 2015 Erhverv

Fagforbundet Djøf, der organiserer jurister og økonomer, ser positivt udflytning af statslige arbejdspladser, så der kan skabes vækst og arbejdspladser over hele landet.by16

Det siger Lars Qvistgaard, formand for Djøf Offentlig med 20.

Artiklen fortsætter under annoncen

000 medlemmer.

“Det er alene en politisk beslutning. Men eventuelle udflytninger bør være funderet i solide faglige og økonomiske overvejelser. Det handler også om at fastholde den viden, som institutionerne har opbygget”, siger han.

Regeringen har varslet en plan for udflytning af statslige arbejdspladser inden oktober. Og står det til Dansk Folkeparti, skal der meget snart pakkes flyttekasser i mange tusind hjem hos de ansatte i statslige styrelser i hovedstadsområdet.

DF har 12 kikkerten:

Vejdirektoratet, Naturstyrelsen, Geodatastyrelsen, Energistyrelsen, NaturErhvervstyrelsen, Banedanmark, Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Søfartsstyrelsen, Miljøstyrelsen, Kulturstyrelsen, Styrelsen for Videregående Uddannelser og VisitDenmark.

“Det er vigtigt, at vi lægger pres på, for det haster med at få bredt de job ud, som der trods alt er”, siger DF’s politiske ordfører, Peter Skaarup, til TV2.

 

Djøf opfordrer til, at udflytning af stats-arbejdspladser ledsages af en målrettet strategi for at sikre dynamik og udvikling i landsdelene udenfor de store byområder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk