DM-finalen i motocross skal køres på Nybølbanen

4. juli 2019 Sundeved

Efter fire års fravær har sportsdivisionen inden for Danmarks Motor Union besluttet at danmarksmesterskabsfinalen i motocross i år skal køres på den krævende og publikumsvenlige Nybølbane.

Det var derfor en stolt formand for Sønderborg Motor Club – Ole Poetzsch – da han denne gang fik budskabet om, at klubben igen skal være arrangør af selveste DM-finalen for landets absolut bedste motocrosskørere henholdsvis i MX-1 klassen “Kongeklassen” og MX-2 klassen, samt Junior 125 klassen, skriver klubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og Ole Poetzsch er ikke ukendt med så stor en opgave, fordi han igennem 16 år har stået i spidsen for Sønderborg Motor Club,og været med til at arrangere såvel DM- samt EM-kvalifikation og Classic VM-afdelinger på den altid velplejede, udfordrende og godt 1600 meter lange, krævende Nybølbane.

Der har altid udfoldet sig drabelige dyster på Nybølbanen, og denne gang forventes det ikke at blive mindre, da Stefan Kjer Olsen, med rødder i klubben og det Sønderjyske kun ligger 1 point fra at overtage 1. pladsen i MX-1 klassen “Kongeklassen” mens at Sønderborg Motor Club´s egen kører – Mads Sjøholm – indtager 2. pladsen i MX-2 klassen, så mon ikke hjemmebanen, som ikke er ukendt for dem kan give dem en ekstra fordel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Publikum kan forvente oplevelse af højeste karat, når de knap 100 kørere – Danmarks absolut bedste –  stiller til start og fordelt i de tre klasser MX-1 “Kongeklassen”, MX-2 og Junior 125 hvor vi kan forvente et gensyn med “en Caprani kører”, denne gang er det ikke far Mikkel, der stiller til start, men derimod sønnen, 14 årig Tobias Caprani der indtager 2. pladsen i Junior 125 klassen.

DM køres over fem dage

Kampen om årets motocross-danmarksmesterskab spænder over fem løbsdage og begyndte i foråret på Nisseringen ved Næstved, Honda Park i Randers, fortsatte på Troldkjærbanen ved Holstebro og inden motocross-karavanen kommer til Nybølbanen, skal den lige omkring Svendborgbanen i begyndelsen af september.

Artiklen fortsætter under annoncen

På hver løbsdag køres der seks DM-afdelinger, hvor hver klasse skal ud i to heat á knap en halv time.

Danmarksmesterskabsfinalen der går under navnet – Seven DM MX – er på Nybølbanen – søndag den 22. september  – og formanden Ole Poetzsch forventer, at omkring 2000 tilskuere vil opleve motocross på allerhøjeste sportslige niveau, når finalen igen, efter fire års fravær, er tilbage i det sønderjyske.

Foto: Sønderborg Motor Club

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk