DMI: Vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand

Arkivfoto
Arkivfoto
4. januar 2017 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag får vi ifølge DMI lidt eller nogen sol, men stedvis også vinterlige byger med sne, slud eller hagl.

Temp. mellem 1 og 3 graders varme.

Jævn til hård vind fra nordvest ved nord- og vestvendte kyster op til kuling, der i løbet af dagen drejer mod nord og nordøst.

DMI advarer om vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand.

Sønderborg står over for at blive ramt af de stærkeste vandstandsstigninger på op mod 1,75 meter over normal vandstand, og det gjorde havnefogeden meget urolig, da TV 2 VEJRET tirsdag talte med ham.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allerede ved 1,36 meter oversvømmes Havnegade og Sønderbro, og havnemolen kan kun klare en vandstand på 1,50 meter.

Vandet kan ikke komme væk

At det denne gang ser ud til at gå hårdest ud over den sydlige del af landet omkring Vestlige Østersø skyldes den kraftige nordenvind, der i løbet af de kommende par døgn vil blæse ned igennem først Kattegat og siden Østersøen øst for Bornholm, når et kraftigt lavtryk bevæger sig over mod Baltikum.

Herved presses vandet fra Østersøen øst for Bornholm sammen over Vestlige Østersø. Vandet herfra kan ikke komme nordpå, da vindpresset fra Kattegat gør vandet til en effektivt stopklods.

Artiklen fortsætter under annoncen

Resultat er derfor en mærkbar forhøjet vandstand i den vestlige del af Østersøen, der kan føre til en egentlig stormflod.

Sidste gang de indre danske farvande var udsat for en omfattende stormflod var i forbindelse med stormen den 1. november 2006.

Dengang steg vandstanden til 204 cm i Odense Fjord, 170 cm i Aabenraa og 156 cm i Sønderborg for at nævne nogle af de ramte byer. I Sønderborg kan dén vandstand måske blive overgået natten til torsdag.

Sønderborg by er ikke det eneste sted i kommunen, hvor vandet stiger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere HER

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...