Drømmer du om et stort plankebord på syv meter?

29. juli 2021 Erhverv
Syv meter lange egeplanker. Foto: FAWL
Syv meter lange egeplanker. Foto: FAWL

FAWL, From Als With Love, som laver unikke plankeborde og meget andet unikt håndværk i træ, har netop fået nogle lange egeplanker hjem fra Frankrig. Så drømmer du om et flot og unikt spisebord eller konferencebord, der er op til syv meter langt, så kan FAWL både lave det – helt efter dine ønsker – og levere det.

“Det helt specielle ved de store egeplanker, som vi har fået hjem, det er, at havde vi ikke købt dem, så skulle de have været brugt til genopbygningen af Notre Dame, som har været i brand”, siger Nicki Thomsen som er medejer af FAWL.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere var der sådan i Frankrig, at dem, der skulle bygge større bygninger, de opkøbte jord, der indeholder jernmalm og nogle bestemte farvepigmenter.

“På de jorde vokser de egetræer, som er egnede til at bruge i genopbygningen af Notre Dame og vores opkøber fandt nogle planker hos en grossist”, siger Nicki Thomsen til SønderborgNYT.

Det er svært at finde dansk egetræ, fordi egene kun fældes i et meget begrænset antal.

“Og man finder ikke sådan bare lige danske egeplanker, som er syv meter lange”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nicki Thomsen fortæller, at interesserede er velkomne til at kigge indenfor i værkstedet på Holtvej i Høruphav, hvor de kan se de meget store egeplanker og få en snak om, hvordan de gerne ser, at deres lange bord skal være.

“Vi kan selvfølgelig sagtens save plankerne kortere, men det vil være helt fantastisk, hvis der er nogle, som går og drømmer om et helt unikt bord, som er lavet af en syv meter lang egetræsstamme”, siger Nicki Thomsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...