Dronningen kommer til Sønderborg og Gråsten den 23. juni

20. maj 2021 Gråsten

Dronningens residens på Gråsten Slot begynder i år omkring en måned tidligere end de forgangne år og det skyldes planlagte togter til henholdsvis Færøerne og Grønland.

Ankomsten med Kongeskibet Dannebrog, der lægger til ved Slotskajen i Sønderborg, sker onsdag den 23. juni klokken 10 og modtagelsen bliver med faner og flag, rød løber, blomsterpige og musik.

”Det glæder os utrolig meget, at Dronningen tager ophold i Gråsten, for det betyder meget for os, at den kongelige familie benytter sommerslottet i det sønderjyske. Det er meget betydningsfuldt for os, at Dronningen viderefører traditionen med sommerophold på Gråsten Slot, for det viser kongefamiliens tætte bånd til Sønderjylland”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren er vært for modtagelsen i Sønderborg. Ved den røde løber vil man desuden se Sønderborgs viceborgmester, Stephan Kleinschmidt, kommunaldirektør Tim J. Hansen, regionsrådsformand Stephanie Lohse, biskop Marianne Christiansen, byretspræsident Karen Thegen, politidirektør Jørgen Meyer og chef for Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, Claus Klaris. Nogle repræsentanter kan være afløst af en suppleant eller fraværende.

Efter modtagelsen på Sønderborg Havn kører Dronningen til Torvet i Gråsten, hvor Byrådet i Sønderborg Kommune tager imod. Her forventes Dronningen at ankomme cirka 30 minutter efter modtagelsen på slotskajen i Sønderborg. Også her venter sommerstemning med flag og faner, rød løber og blomsterpige. H.M. Dronningen hilser på alle byrådsmedlemmerne, og Borgmesteren holder traditionen tro en velkomsttale. Dronningen fortsætter efter modtagelsen til Gråsten Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt ’som det plejer- bliver det dog ikke. Der er restriktioner, som betyder, at Sønderborg Kommune sammen med Politiet vil sætte rammen for, hvordan offentligheden kan overvære modtagelserne i både Sønderborg og Gråsten.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Inviterede gæster til reception på Kongeskibet

13. juni 2021 Kultur

Søndag aften gik Dronningen ombord på Kongeskibet, hvor hun var vært ved en reception i anledningen af Genforeningen 2020. Efter Dronningen var kommet ombord, begyndte de inviterede gæster at ankomme til Slotskajen og da alle var mødt, blev de sendt ombord. De inviterede gæster er: Præsidieformand og borgmester i Aabenraa Thomas Andresen og fru Vivian […]

Læs mere...