DSU: Buskøreplaner tilbage til stoppestederne

24. februar 2014 Debat

Bestyrelsesmedlem Tine Gladys Zacho, DSU, skriver:

Min bøn til Sydtrafik er, at de får busplanerne tilbage i skurene. Det er en lille, men meget betydelig detalje. Det er godt, at der bliver oplyst om alternative måder at købe billetter på, men offentlig transport skal være for alle, og det burde informationerne om, hvornår den kan anvendes også være.bus-sydtrafik

Artiklen fortsætter under annoncen


Som det ser ud nu, er busplanerne blevet ændret til et informationsark.

På dette ark står der blandt andet, hvilke busser der betjener det konkrete stoppested, hvordan man køber billetter over nettet og på mobilen. Sidst, men ikke mindst, er der et felt, man kan scanne med sin smart-phone for at se, hvornår den næste bus kommer.

Det finder jeg meget problematisk.

Det er langt fra alle, der har en smartphone.

Desuden kræver det, at man har bestemte apps, der skal anvendes for at kunne se busplanerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidigt er det heller ikke alle, der har adgang til en computer, og dermed kan slå busplanerne op på nettet. Her tænker jeg især på den ældre generation, der også er mere afhængige af offentlig transport end så mange andre.

Den eneste måde man kan se, hvornår busserne kører, udover at bruge nettet, er, at have en busplan i papirform. Den kan findes på busstationen eller i busserne – hvis man er heldig. Det er utroligt uholdbart og har skabt en del irritation hos Sydtrafiks kunder, hvilket er meget forståeligt.

Skrevet af: Ole [email protected]