DSU: Hvorfor skal vi stemme til Europa-Parlamentsvalget?

24. februar 2014 Debat

Medlem af DSU Sønderborg, Thomas Dissing, skriver:

I EU varetages mange politiske opgaver og der vedtages mange direktiver, som påvirker den danske lovgivning på mange eu2områder. Derfor mener jeg som politisk aktiv i Danmarks Socialdemokratiske ungdom, at det er vigtigt at stemme til det kommende Europa parlamentsvalget, da man herved kan få indflydelse på de direktiver som vi også bliver pålagt i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

EU har også en stor virkning og gavn for det danske samfund ved at det gør at vi i Danmark får stor gavn af dette medlemskab.

Hvis det ikke havde været for det samarbejde hvori vi deltager i EU, så havde det været umuligt at have den eksport vi har af danske varer til EU’s medlemslande som vi har i dag, hvilket vil sige at de danske virksomheder eksporterer varer til omkring 350 millioner borgere. eu

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover giver vores EU medlemskab også flere muligheder for at vores unge kan komme ud og studere i de andre EU medlemslande og det hjælper dermed de unge til at opnå andre former for undervisning end den måde vi har her i Danmark.

Jeg vil dermed opfordre alle til at benytte sig af den demokratiske ret det jo er at kunne stemme til dette valg og ethvert form for valg som vi har mulighed for i dette land, da det er vigtigt at være med til at bestemme hvilke politikere der skal vælges som de folkevalgte til at varetage folkets interesser i EU og dermed være medbestemmende omkring hvilke danske interesser der bør tages op i EU.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til sidst vil jeg henvise til DSU’s egen Europa Parlaments kandidat, som vil varetage Danmarks interesser sammen med den Socialistiske gruppe i EU.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...